Додаток "Дія": запускають електронне свідоцтво про народження

Новини Вінниці / Додаток "Дія": запускають електронне свідоцтво про народження

На засіданні уряду, які відбулось вчора, 23 вересня, було схвалено постанову про запровадження цифрового свідоцтва про народження дітей віком до 14 років, яке Міністерство цифрової трансформації внесе його до додатку "Дія".

На засіданні уряду, які відбулось вчора, 23 вересня, було схвалено постанову про запровадження цифрового свідоцтва про народження дітей віком до 14 років, яке Міністерство цифрової трансформації внесе до додатку "Дія".

Як цитує Урядовий портал міністра цифрової трансформації Михайла Федорова:

"Раніше свідоцтво про народження було лише в паперовому вигляді. Відтепер документ також відображатиметься в мобільному застосунку "Дія" в обох батьків".

Відтепер електронне свідоцтво про народження має таку ж юридичну силу, що й паперове, та разом з ним у додатку також відображатиметься і актуальна прописка дитини.

Ухвалена постанова визначає порядок замовлення, формування, пред’явлення та встановлення достовірності е-свідоцтва про народження. Також постановою визначено можливість передавання цифрового свідоцтва про народження у вигляді електронних копій. У Мінцифри пообіцяли незабаром запустити бета-тестування електронного свідоцтва про народження в додатку "Дія".

Ірина Заіковата

24 вересня, 2020