До Вінниці завітала заступник міністра аграрної політики, щоб розказати аграріям, на яку державну підтримку вони можуть розраховувати

Новини Вінниці / До Вінниці завітала заступник міністра аграрної політики, щоб розказати аграріям, на яку державну підтримку вони можуть розраховувати

Вінницю з робочою поїздкою 19 квітня відвідала заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, щоб розповісти аграріям, на яку підтримку вони можуть розраховувати від держави.

Вінницю з робочою поїздкою 19 квітня відвідала заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, щоб розповісти аграріям, на яку підтримку вони можуть розраховувати від держави.

Під час круглого столу «Державна підтримка сільського господарства: потреби малих і середніх виробників та рекомендації щодо державної політики», який відбувся в  облдержадміністрації столична чиновниця розповіла керівникам сільськогосподарських підприємств та головам фермерських господарств Вінниччини механім отримання дотацій.Також Олена Ковальова  наголосила на важливоті Міністерства, обласної, районної влади, органів місцевого самоврядування та профільних асоціацій .За її словами лише працюючи в одному напрямку можна побачити результат урядових ініціатив, а селяни відчують підтримку.

«Всі фінансові інструменти та механізми урядових програм підтримки на 2018 рік розроблені з метою охоплення максимально широкого кола сільгоспвиробників. Скориставшись підтримкою, аграрії зможуть зробити крок у розвитку їх бізнесу, збільшенні прибутковості виробленої продукції шляхом формування ланцюгів доданої вартості», - зазначила Олена Ковальова.

Нагадаємо, цьогорічні програми підтримки націлені  на найбільш пріоритетних напрямах агропромислового комлексу . Зокрема на тваринництво виділено 4 млрд грн, на фермерство та кооперації - 1 млрд грн, сільгосптехніку  -  945 млн грн , садівництво та виноградарство - 300 млн грн.

Серед особливостей - залучення банків для мінімізації участі чиновників у процесі виплат і забезпечення прозорості, прямі виплати громадянам (2500 грн за утримання теля до 1-річного віку), преференції для фермерів (компенсація 40% вартості техніки, 80% вартості українського насіння), акцент на підтримці кооперації (компенсація 70% вартості обладнання), збільшення компенсації за купівлю сільгосптехніки українського виробництва з 20% до 25% .

Вінниччина не перший і не останній  регіон, куди із роз'ясненнями завітала урядниця. Подібні бесіди вона проводить в рамках роз’яснювальної кампанії Мінагрополітики в регіонах щодо програм підтримки аграріїв на 2018 рік від Уряду.

Нагадаємо Вінниччина здава вважається аграрною областю. Свої позиції в цій сфері не втрачає і сьогодні, зазначив під час зустрічі перший заступник голови вінницької ОДА Андрій Гижко .

" У галузі сільського господарства за останні 10 років відбулась трансформація. Так, у 2005 році на Вінниччині налічувалось 1535 сільськогосподарських підприємств, сьогодні залишилося 730 – усі вони є висококваліфікованимитовариствами . Саме це дає можливість вирощувати сьогодні високі врожаї. Область три роки поспіль збирає понад 5 млн.тонн зернових, що є найкращим показником за всю історію не тільки незалежності, але й за всю історію Вінницької області. Першість  тримає Вінниччина і з виробництва яблук,меду,картоплі, ягідної продукції,- ми знаходимо ті ніші, які дають можливість , в.т.ч. фермерським господарствам, розвиватись, - розповів Андрій Гижко