До Вінниці прибув 27-й швейцарський трамвай Tram2000

Новини Вінниці / До Вінниці прибув 27-й швейцарський трамвай Tram2000

Сьогодні, 27 листопада, у Вінниці розвантажили уже 27-й трамвайний вагон «Tram2000». На підприємстві зазначають, що незабаром розпочнеться робота з його технічної адаптації до вимог українського законодавства.

Про це повідомляє департамент транспорту та міської мобільності Вінницької міськради.

«Швейцарські партнери передають ці трамвайні вагони безоплатно у межах другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї». Варто зазначити, що наразі уже 16 таких вагонів курсують трамвайними маршрутами міста», - йдеться у повідомленні.

Фахівці КП «Вінницька транспортна компанія» перед випуском на лінії до всіх вагонів підходять індивідуально, оскільки безпека пасажирів є пріоритетом.

«Зокрема, відповідно до українського законодавства, трамвайні вагони дообладнують передніми та задніми поворотами, стоп-сигналами, дзеркалами заднього виду, у тому числі лівими, інформаційними системами, а також – системами оплати проїзду», - зазначають у міськраді.

Окрім технічної адаптації, вагони мають пройти й ряд юридичних процедур. По їх завершенню трамваї виїдуть на маршрути міста.

«Ми дуже вдячні швейцарським колегам за таку підтримку нашого міста. По завершенню як юридичних, так і технічних процедур ми проведемо аналіз нашої трамвайної мережі та залучимо ці вагони на ті маршрути, де в них буде найбільша потреба», – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності міськради Андрій Сорокін.

Нагадаємо, співпраця Вінниці зі Швейцарською Конфедерацією триває ще з 2006 року. У рамках першого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» (2006-2011 роки) наше місто отримало 116 трамвайних вагонів.

Олеся Рудницька

27 листопада, 2023