До суду передали справу злочинної групи, яка постачала наркотики до Ладижинської колонії

Новини Вінниці / До суду передали справу злочинної групи, яка постачала наркотики до Ладижинської колонії

Слідчі обласного главку поліції спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом прокуратури направили до суду матеріали кримінального провадження щодо організатора та членів злочинної групи, які налагодили схему постачання наркотичних речовин до Ладижинської виправної колонії.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, документували зловмисників поліцейські протягом року та зафіксували протиправну діяльність організованого злочинного угрупування.

В ході досудового розслідування встановлено, що організатор злочинного угруповання - неодноразово  судимий за вчинення майнових та наркозлочинів 33–річний мешканець Запоріжжя. Перебуваючи в місцях позбавлення волі, чоловік здобув авторитет серед засуджених та отримав статус, так званого, «смотрящого».

До злочинної діяльності ув’язнений залучив двох запоріжців віком 47 та 50 років, які перебували на волі. Старший зі спільників раніше судимий за майнові та наркозлочини. Підозрювані передавали до установи пакунки з наркотичними речовинами, які ретельно приховували у продуктах харчування.

Надалі засуджені віддавали наркотики організатору групи.

Працівники поліції одночасно провели обшуки в установі відбування покарань та за місцем проживання спільників. Слідчі вилучили  ряд речових доказів, що свідчать про злочинну діяльність організованої групи, а саме, наркотичну речовину – метадон, чорнові записи, мобільні телефони, сім-карти та квитанції.

Дії членів злочинної групи слідчі кваліфікували за ч.3 ст. 307 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів з метою збуту, вчинене організованою групою).

За такий злочин їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.