До контролю над дотриманням карантину у Вінниці залучать Нацгвардію (ВІДЕО)

Новини Вінниці / До контролю над дотриманням карантину у Вінниці залучать Нацгвардію (ВІДЕО)

У зв’язку із загрозою поширення епідемії коронавірусу до проведення обмежувальних карантинних заходів залучили військовослужбовців Нацгвардії. Наразі превентивні заходи здійснюються на в’їздах до Києва, Вінниці, у Дніпрі, Черкасах, в населених пунктах Ямпільського району.

У зв’язку із загрозою поширення епідемії коронавірусу до проведення обмежувальних карантинних заходів залучили військовослужбовців Нацгвардії. Наразі превентивні заходи здійснюються на в’їздах до Києва, Вінниці, у Дніпрі, Черкасах, а також в населених пунктах Ямпільського району.

Як повідомили у прес-службі Національної гвардії України, режим надзвичайної ситуації введено у трьох областях: Київській, Житомирській та Чернівецькій. Гвардійці почали нести службу спільно із працівниками поліції на пересувних мобільних та стаціонарних постах у населених пунктах на території України. 

Зокрема превентивні заходи здійснюються на в’їздах до Києва, Вінниці, у Дніпрі, Черкасах, в населених пунктах Ямпільського району. Основна мета – підтримка громадської безпеки та забезпечення проведення обмежувально-карантинних заходів. Зокрема, правоохоронці контролюють пасажироперевізників щодо дотримання ними обмежень здійснення перевезень на час карантину.

«Запроваджені карантинні заходи хоч і викликають певні труднощі, проте громадяни з розумінням ставляться до всіх цих обмежень, тому що це є запорукою нашого здоров’я і життя. Я, своєю чергою, раджу всіх свідомим громадянам максимально ізолюватися аби подолати цю недугу», – говорить вінничанин Дмитро Шевчук.

Разом з працівниками поліції гвардійці несуть службу біля Олександрівської лікарні у столиці. Ця лікарня – одна з трьох у Києві, де готові лікувати дорослих пацієнтів з ускладненнями від коронавірусної інфекції COVID-19.

Нацгвардійці забезпечують безпеку громадян і стабільну безперешкодну роботу лікарів на території медичного закладу.

Залучений особовий склад забезпечений засобами індивідуального медичного захисту. Разом з тим, військовослужбовці, які залучаються до виконання завдань служби, перед початком та після завершення служби проходитимуть медичний огляд. Просимо громадян з розумінням поставитися до карантинних заходів. Це необхідно для того, щоб убезпечити себе та інших від зараження вірусом.

Кожен з нас має розуміти, що від дотримання цих важливих правил залежить наше з вами здоров'я і життя. Зберігайте спокій, виконуйте рекомендації лікарів та користуйтеся інформацією про епідемію.

Ірина Заіковата

20 березня, 2020