До кінця року ЗСУ підготують нову успішну операцію

Новини Вінниці / До кінця року ЗСУ підготують нову успішну операцію

Після звільнення Херсону в експертному середовищі не вщухають розмови про новий напрямок наступу. У той час як російські пропагандисти намагають «розпіарити» захоплення села Озеряновки поблизу Бахмуту як «велику перемогу», триває підготовка до чергового повномасштабного наступу ЗСУ. Інтригою залишається не час початку операції, а конкретний регіон.

В інтерв'ю РБК-Україна директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь наголосив, що у ЗСУ вже почали підготовку до майбутніх операцій на різних напрямках. І вони будуть проведені тоді, коли вони будуть готові - не відштовхуючись від часу, а від інших параметрів

«Я думаю, що успіхи до Нового року будуть однозначно», - сказав він.

Водночас він зазначив, що зараз не можна сказати, конкретно на яких напрямках буде наступ.

«Це може бути Луганська область (Сватове – Кремінна, прим. авт.), може бути і Херсонська або Запорізька. Якщо ми кажемо про успіхи в Херсонській та Запорізькій областях, то, очевидно, що далі ми виходимо на Крим», - додав експерт.

За його словами, ситуація на лівому березі Херсонської області у росіян не така вже райдужна, як вони б цього хотіли.

«Вони мають проблему, бо наші HIMARS вже фактично добивають майже до самого Криму. А це означає, що будь-який командний пункт, склад з боєприпасами, система управління зв'язку, будь-яка логістика знаходиться під високоточними ударами. Це означає, що Україна вже почала підготовку до майбутніх операцій», - додав Самусь.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, після відступу з Херсона російські війська зміцнюються на нових рубежах ближче до Криму. Штаб окупантів розташований у Генічеську на Азові.

Олег Верлан

29 листопада, 2022