Для подорожі у Болгарію вінничанам потрібен буде "свіженький" тест - країна змінила правил в‘їзду

Новини Вінниці / Для подорожі у Болгарію вінничанам потрібен буде "свіженький" тест - країна змінила правил в‘їзду

Надзвичайна епідемічна ситуація в Болгарії буде продовжена на місяць до 31 серпня 2020 року. Про це йдеться у заяві на сайті МЗС Болгарії.

Українці з 30 липня можуть в'їжджати до Болгарії, за умови наявності негативного тесту на коронавірус, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до прибуття. Надзвичайна епідемічна ситуація в Болгарії буде продовжена на місяць до 31 серпня 2020 року. Про це йдеться у заяві на сайті МЗС Болгарії.

Зазначається, що в’їзд з негативним ПЛР-тестом дозволений громадянам інших третіх країн, які їдуть із певних причин: діяльність сезонних сільськогосподарських робітників та робітників у сфері туризму; подорожі з навчальною метою; мандрівники з гуманітарних міркувань та торговельна, економічна та інвестиційна діяльність.

ПЛР-тест не потрібен особам, які прибувають до Болгарії з країн-членів ЄС, Великобританії, країн Шенгену, а також з Алжиру, Австралії, Канади, Грузії, Японії, Марокко, Нової Зеландії, Руанди, Республіки Корея, Таїланду, Тунісу, Уругваю.

Нагадаємо, в середині липня Болгарія відкрила свої кордони для українських туристів без проходження 14-денного карантину і тестування на COVID-19.

 

Марина Карабай

1 серпня, 2020