Дізнатись про штраф не виходячи з дому: у додатку "Дія" з'явилась функція

Новини Вінниці / Дізнатись про штраф не виходячи з дому: у додатку "Дія" з'явилась функція

Відтепер вінничани й усі українці зможуть дізнатися інформацію щодо наявності штрафів за порушення ПДР чи боргів за виконавчими провадженнями зайшовши на портал "Дія" й оплатити їх.

Відтепер вінничани й усі українці зможуть дізнатися інформацію щодо наявності штрафів за порушення ПДР чи боргів за виконавчими провадженнями, зайшовши на портал "Дія", й оплатити їх.

Як повідомляє Міністерство юстиції, оплата штрафів або боргів відбувається у кілька натискань.

"Для цього треба спершу авторизуватися в особистому кабінеті у застосунку "Дія" знайти інформацію щодо наявних боргів чи штрафів у розділі "Послуги" сплатити їх. При цьому квитанція про сплату зберігається у додатку, її можна завантажити або надіслати на електронну пошту. Після оплати можна відстежити зміну статусу штрафу чи боргу за виконавчим провадженням", - йдеться у повідомленні.

У Мін'юсті додали, що цифровізація виконавчих проваджень та штрафів за порушення ПДР надає громадянину можливість пересвідчитися у відсутності чи наявності у неї заборгованості, отримати інформацію щодо виконавчого провадження (зокрема щодо природи наявної заборгованості та щодо основних процесуальних дій) і сплатити суму штрафу чи заборгованості в рамках відповідного виконавчого провадження онлайн.

Ірина Заіковата

16 жовтня, 2020