Десятки вінничан вишикувалися у чергу до «жеківських» кас: під час карантину комунальники знову приймають платежі (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Десятки вінничан вишикувалися у чергу до «жеківських» кас: під час карантину комунальники знову приймають платежі (ВІДЕО)

Після нетривалої перерви у Вінниці частково запрацювали «ЖЕКи». Зрозуміло, що усі підприємства, що надають послуги вінничанам, зацікавлені в отриманні платежів, тому – попри перестороги, що саме у середині квітня очікується пік захворюваності на COVID-19 – змушені були відновити роботу кас. З ранку 13 квітня в чергах вишукувалися десятки добропорядних споживачів.

Після нетривалої перерви у Вінниці частково запрацювали «ЖЕКи». Зрозуміло, що усі підприємства, що надають послуги вінничанам, зацікавлені в отриманні платежів, тому – попри перестороги, що саме у середині квітня очікується пік захворюваності на COVID-19 – змушені були відновити роботу кас. Вранці 13 квітня - близько 9.00 - в чергах вишукувалися десятки добропорядних споживачів. Переважно пенсіонери...

Зазначимо, що вінничан попередили про те, що відкриються каси «ЖЕКів», які нині називаються управляючими компаніями, наприкінці минулого тижня. На дверях під’їздів приклеїли аркуші з об’явами. В тексті оголошень про відновлення роботи кас вказувалося, що потрібно дотримуватися соціальної дистанції та стояти у захисній масці.

Добропорядні споживачі за звичкою займають чергу ще до початку роботи каси. А чи легко стояти людям поважного віку? Тому деякі використовують будь-яку можливість, аби присісти. Звісно, поруч з іншими, адже місця на парапеті обмежені.

Чому не вказується назва управлінської компанії? Аналогічну картину можна спостерігати біля кожної.  

Нагадаємо, що згідно з офіційних релізів постачальників послуг, сумарний борг вінничан за комунальні послуги на початок квітня майже не відрізняється від того, який був на початку березня - до карантинних обмежень. З минулого тижня у Вінниці закриті парки, дитячі та спортивні майданчики, де можуть збиратися люди.

Олег Верлан

13 квітня, 2020