Держпродспоживслужба оштрафувала «Вінницягаз» більше ніж на 7 мільйонів

Новини Вінниці / Держпродспоживслужба оштрафувала «Вінницягаз» більше ніж на 7 мільйонів

Схоже для «Вінницягаз» настала «чорна смуга». Спочатку НКРЕКП оштрафувала підприємство на  850 000 грн через незаконно підвищені тарифи і зобов’язала до початку квітня перерахувати платіжки споживачам. Тепер більше 7 мільйонів гривень штрафних санкцій накладено на ПАТ Держпродспоживслужбою.

Схоже для «Вінницягаз» настала «чорна смуга». Спочатку НКРЕКП оштрафувала підприємство на  850 000 грн через незаконно підвищені тарифи і зобов’язала до початку квітня перерахувати платіжки споживачам. Тепер більше 7 мільйонів гривень штрафних санкцій накладено на ПАТ Держпродспоживслужбою.

З 19 лютого по 01 березня 2019 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводили позаплановий захід (контроль) на підставі колективної заяви у ПАТ «Вінницягаз», які і виявили порушення.

«При здійсненні позапланового заходу на предмет дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів, було встановлено порушення ст. 21 ч. 1 Закону України "Про захист прав споживачів"№ 1023-ХІІ від 12.05.91р., за що 27 березня 2019 року було накладено стягнення, передбачене ст. 23 Закону України "Про захист прав споживачів" у розмірі: сім мільйонів шістсот п’ятдесят тисяч шістсот сімнадцять гривень, 30 копійок (7 650 617 грн., 30 коп.)», - йдеться ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Поки що невідомо, чи буде «Вінницягаз» оскаржувати штраф Держпродспоживслужби, однак з рішенням Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), не згодне. У заяві ПАТ, яку розмістили на сторінці Facebook вважають його прийнятим під тиском влади, в угоду окремого учасника газового ринку - НАК «Нафтогаз України», який намагається витіснити з ринку операторів ГРМ, щоб розширити свою монополію на сферу розподілу газу.

"«Вінницягаз» вважає, що накладення штрафу на компанію не має об’єктивних підстав та є політично вмотивованим. Компанія буде доводити правомірність своїх дій в судовому порядку. НКРЕКП розгорнула масштабну кампанію проти операторів ГРМ", - йдеться у заяві.

 

 

 

 

 

 

Саша Григоровська

28 березня, 2019