Депутати облради розділили 93 мільйони. Кому і скільки дісталося?

Новини Вінниці / Депутати облради розділили 93 мільйони. Кому і скільки дісталося?

Сьогодні, 19 липня, обласні депутати під час позачергової сесії прийняли зміни до бюджету Вінниччини на 2018 рік за рахунок перевиконання бюджету. Загалом на фінансування різних галузей додатково направлено понад 93 млн грн. з яких понадпланові надходження – понад 68 млн грн.

Сьогодні, 19 липня, обласні депутати під час позачергової сесії прийняли зміни до бюджету Вінниччини на 2018 рік за рахунок перевиконання бюджету. Загалом на фінансування різних галузей додатково направлено понад 93 млн грн, з яких понадпланові надходження  – понад 68 млн грн.

Так, згідно з рішенням обранців, 4,2 млн. грн. дісталися обласній лікарні ім. М.І. Пирогова. Зокрема 2,2 мільйони гривень буде спрямовано на придбання обладнання для нового хірургічного корпусу медзакладу. Ще 2 мільйони піде на реконструкції будівлі корпусу № 15, у якому розташовані відділення мікрохірургії ока, центр гемодіалізу та пульмонологічне відділення.

Також за 2 млн. грн. буде придбаний наркозний апарат та за 1 млн офтальмологічний мікроскоп Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні.

Крім того, депутати виділили кошти на реконструкцію та капітальні ремонти ряду соціальних закладів та культурної сфери Вінниччини, зокрема Дашівському навчально-реабілітаційному центру, що в Іллінецькому районі, Іванівській спеціальній школі-інтернат Калинівського району, Тульчинському обласному спеціалізованому будинку дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки, Вінницькому училищу культури і мистецтв ім. М.Д. Леонтовича та Тульчинському училищу культури.

Зміни до бюджету підтримали 57 депутатів із 63 присутніх у залі сьогодні. Щоправда, необхідна кількість голосів знайшлася лише з третьої спроби, після перерви та консультацій у кулуарах. А фракція ВО "Свобода" утрималася від голосування.

Варто зазначити, що сьогоднішню сесію проігнорували депутати "Опозиційного блоку". У сесійній залі немає жодного представника даної фракції.

Сьогодні, як не дивно, порядок денний депутати затвердили швидко. Більше того, обійшлося без традиційних скандалів та палких дискусій, адже ті, хто відвідує засідання обласних депутатів, уже звикли до так званих "виступів на публіку". Замість трьох основних питань, які були зазначені у розпорядженні голови обласної ради, сьогодні вінницькі обранці планують розглянути більше десятка.