Депутату Вінницької облради від «ОПЗЖ» повідомили про підозру через ухиляння від несення військової служби після мобілізації

Новини Вінниці / Депутату Вінницької облради від «ОПЗЖ» повідомили про підозру через ухиляння від несення військової служби після мобілізації

За процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони повідомлено про підозру депутату Вінницької обласної ради, обраному від наразі забороненої політичної партії «ОПЗЖ».

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

Чоловікові інкриміновано ухилення від військової служби та шахрайство (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 190 КК України).

«За даними слідства, з липня по листопад 2022 року, підозрюваний, будучи призваним за мобілізацією, за допомогою пособника – службової особи правоохоронного органу, обов’язки військової служби не виконував, надаючи недостовірну інформацію командуванню військової частини», - зазначили у прокуратурі.

Упродовж цього часу він безпідставно отримував грошове забезпечення як військовослужбовець. Таким чином, шляхом шахрайства, він заволодів виплатами на суму понад 200 тис грн.

Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР в м. Києві за оперативного супроводу СБУ.

Нагадаємо, у сесійній залі Олександр Царенко, представник раніше «ОПЗЖ», а нині депутатської групи «Відновлення України», член постійної комісії облради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів, був не частим гостем.

Депутатську групу складають сім обранців:

1. Квітко Роман Іванович

2. Костюк Вадим Анатолійович

3. Мазуренко Денис Анатолійович

4. Рудович Андрій Анатолійович

5. Ткачук Сергій Геннадійович

6. Царенко Олександр Іванович

7. Шевченко Олег Анатолійович