Чим на Вінниччині ловлять рибу браконьєри

Новини Вінниці / Чим на Вінниччині ловлять рибу браконьєри

У поліції Вінниччини розповіли, скільки браконьєрів оштрафували з початку профілактичної операції під умовною назвою «Нерест», що проводиться спільно з Управлінням Держрибагентства. Загалом до адмінвідповідальності притягнуто 89 осіб, - йдеться у повідомленні ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

У поліції Вінниччини розповіли, скільки браконьєрів оштрафували з початку профілактичної операції під умовною назвою «Нерест», що проводиться спільно з управлінням Держрибагентства. Загалом до адмінвідповідальності притягнуто 89 осіб, - йдеться у повідомленні ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

Судячи із кількості різних видів браконьєрських знарядь лову, рибалять порушники переважно сітками – їх вилучено 29. «Срібло» - у хваток – у браконьєрів їх відібрали 17. Вилучено понад 70 кілограмів риби.

Про один з останніх випадків браконьєрства повідомили у Державній екологічній інспекції в області. Так, на Глубочанському водосховищі було затримано жителя с. Скибинці Тростянецького району. Чоловік рибалив сітками – їх у нього вилучили чотири загальною довжиною 280 метрів. Впіймати браконьєр встиг 153 карасі, одного коропа та дві плітки. Порушнику нарахували 3077 гривень збитків, завданих рибним ресурсам.

Триватимуть профілактичні заходи на Вінниччині до 10 червня.

Фото Держекоінспекції у Вінницькій області

Сергій Маламура

27 квітня, 2019