Чи відвідувало вінницьке духовенство Києво-Печерську Лавру перед карантином

Новини Вінниці / Чи відвідувало вінницьке духовенство Києво-Печерську Лавру перед карантином

Києво-Печерська Лавра є найближчою до Вінниці святинею такого масштабу. Через захворювання на COVID-19, які діагностували у майже сотні монахів та священиків, зокрма настоятеля Павла (Лебедя), а також смерть архімандрита Нектарія, усю територію монастирських комплексів закрили. Чи відвідували віряни та духовенство УПЦ МП нещодавно лавру?

Києво-Печерська Лавра є найближчою до Вінниці святинею такого масштабу. Через захворювання на COVID-19, які діагностували у майже сотні ченців та священиків, зокрема намісника Павла (Лебедя), а також смерть архімандрита Нектарія, усю територію монастирських комплексів закрили. Чи відвідували віряни та духовенство УПЦ МП нещодавно лавру? 

Протягом останнього місяця-двох жодних організованих паломницьких поїздок до Києво-Печерської лаври не було. Про це у коментарі NаПарижі повідомив прессекретар Вінницької єпархії УПЦ МП протоієрей Володимир Пучков, який зазвичай в єпархії займається також і організацією таких паломницьких поїздок.

"А щодо приватних відвідин лаври, то зараз якраз завершився Великий піст, триває страсний тиждень і в священиків дуже велике навантаження, жодних паломництв вони не можуть звершувати, тому можу сказати, що в лаврі останнім часом ніхто з нашого духовенства не був", - сказав В.Пучков.

Зазначимо, що на офіційному порталі Києво-Печерської Лаври повідомляється, що ченці та намісник лаври пройшли тестування і що богослужіння проводять в "закритому" режимі.

"Для запобігання спалаху епідемії, спричиненої вірусом COVID-19, братія Свято-Успенської Києво-Печерської лаври провела тестування на наявність захворювання. Разом з усіма це лабораторне дослідження в комплексі з медичним оглядом пройшов намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло. Результат обстеження буде відомий найближчим часом. Зараз скарг на самопочуття у владики немає. Відповідно до санітарних вимог у всіх приміщеннях лаври проведено обробку дезінфекційними розчинами, а богослужіння відбуваються в закритому режимі без допуску в храм вірян, із залученням відеотрансляції", - йдеться в повідомленні.

Про те, що Лавра закрита на каратин через спалах вірусу заявляв мер Києва Віталій Кличко.

Марина Карабай

13 квітня, 2020