Чи увійдуть Калинівський та Хмільницький райони до складу Козятинського?

Новини Вінниці / Чи увійдуть Калинівський та Хмільницький райони до складу Козятинського?

Згідно з розміщених на офіційному порталі “Децентралізація” трьох моделей поділу Вінницької області на субрегіонів, дві з них передбачають входження Козятинського району до Вінницького. Згідно із третьою моделлю, Козятинщина увійде у Хмільницький чи Калинівський район.

Так як вже наступного тижня у Мінрегіоні планують провести засідання, де обговорюватимуть проєкти поділу областей на субрегіональні одиниці, депутати Козятина вирішили не марнувати час, і як то кажуть, взяти справу у свої руки.

Тому, 26 травня Козятинська міська рада скликала позачергову сесію, аби підняти питання щодо майбутнього міста та району з огляду на плани Мінрегіону. На сесію запросили очільника міста Олександра Пузиря. Депутати прийняли рішення звернутись до Кабміну і Мінрегіону з проханням створити окремо Козятинський район, об'єднавши Козятинський, Хмільницький та Калинівський райони. Однак із центром поки ще не визначилися.

Після обговорення ідеї депутати одноголосно підтримали пропозицію звернутися до Кабміну - рішення набрало 28 голосів.

Відомо, що наразі за основу лише взято проєкт, запропонований Вінницькою облрадою. Згідно із ним Козятинщина увійде до Вінницького району. Хоча експерти також розглядали іншу модель, за якою Вінниччину мали поділити на шість повітів. Один з них – Козятинський. У такому разі до Козятинського району приєднали б Погребищенський, Хмільницький та Калинівський.

Ірина Заіковата

27 травня, 2020