Чи побудують у Жмеринці оновлену зону відпочинку? Місцева влада розповіла про амбітний проєкт (ФОТО)

Новини Вінниці / Чи побудують у Жмеринці оновлену зону відпочинку? Місцева влада розповіла про амбітний проєкт (ФОТО)

У Жмеринці представниками влади міста і району було проведено зустріч стосовно побудови у місті сучасної зони відпочинку – парку. Планують залучити допомогу інвесторів.

У Жмеринці представниками влади міста і району було проведено зустріч стосовно побудови у місті сучасної зони відпочинку – парку. До реалізації ідеї місцева влада планує залучити фінансову допомогу спонсорів.

Як повідомили на сайті Жмеринської міськради, за круглим столом працівників управлінь та відділів міської ради, представників влади міста і району, а також представників проектної групи у Вінницькій області вирішили для початку встановити загальну проектно-кошторисну документацію, а також оцінити окремі локації. Це дасть змогу взяти участь у різних програмах співфінансування і допоможе залучити донорську фінансову допомогу.

У проекті вирішили запланувати 2 тенісні корти (для дорослих і міні-корт для дітей), волейбольний і баскетбольний майданчики, маданчик для пляжного волейболу, скейт-майданчик (який, до речі, став результатом петиції городян). На запасному полі планують облаштувати гумове покриття, встановити роздягальні та душові. На основному полі відремонтують глядацькі трибуни, здійснять рекультивацію газону і забезпечать полив.

Для легкоатлетів передбачать бігові доріжки навколо стадіону, а для велосипедистів облаштують велодоріжки, маршрут яких кільцем охопить усю територію парку.

Секретар міської ради Юрій Світлак, який виконує обовязки міського голови, акцентував увагу на тому, що наступний День міста жмеринчани повинні відзначати у сучасному парку. Тому міська рада докладе максимум зусиль, аби створити для жителів міста, і особливо для молоді, комфортні умови для відпочинку та розвитку у міському парку.

«Жмеринка має досвід залучення додаткових коштів із обласного, державного фонду, а також європейських фондів. Ми залучили співфінансування на модернізацію освітніх закладів, встановлення спортивних вуличних тренажерів в парку, виграли проект на мотузковий парк на базі школи №1, а також отримали кошти на сучасний майданчик на території школи №6. І тепер будемо брати участь у подібних грантових програмах, щоб зробити жмеринський парк сучасним», – повідомив секретар міської ради Юрій Світлак.   

Орієнтовна вартість усіх робіт близько 40 мільйонів гривень. Однак на реалізацію задуманого в першу чергу планують залучити грантові кошти.

Новини Вінниці / Чи побудують у Жмеринці оновлену зону відпочинку? Місцева влада розповіла про амбітний проєкт (ФОТО)Новини Вінниці / Чи побудують у Жмеринці оновлену зону відпочинку? Місцева влада розповіла про амбітний проєкт (ФОТО)Новини Вінниці / Чи побудують у Жмеринці оновлену зону відпочинку? Місцева влада розповіла про амбітний проєкт (ФОТО)Новини Вінниці / Чи побудують у Жмеринці оновлену зону відпочинку? Місцева влада розповіла про амбітний проєкт (ФОТО)