Чому вінницьким кандидатам, які роблять ставку на "гречку", варто пришвидшитись

Новини Вінниці / Чому вінницьким кандидатам, які роблять ставку на "гречку", варто пришвидшитись

Кандидатам у депутати з Вінниччини, які роблять ставку не на власен ім‘я, а на приналежність до певної політичної сили варто прискоритись із роздачею "гречки". Адже 5 вересня, коли розпочнеться виборчий проце, благодійна діяльність від імені партії передбачає кримінальну відповідальність.

Кандидатам у депутати з Вінниччини, які роблять ставку не на власне ім‘я, а на приналежність до певної політичної сили, варто швидше роздавати "гречку". Адже 5 вересня, коли розпочнеться виборчий процес, благодійна діяльність від імені партії передбачає кримінальну відповідальність.

В НАЗК внесли відповідні пояснення, про що зазначено на сторінці у Facebook.

"Політичні партії при провадженні статутної діяльності не можуть використовувати свої майно та кошти на благодійну діяльність.

Благодійна допомога в період виборчого процесу не повинна надаватись від імені політичної партії або будь-яким чином пов’язуватись із її діяльністю.

Благодійність партії в період виборчого процесу (який розпочнеться вже 5 вересня) може містити ознаки непрямого підкупу виборців та передбачає кримінальну відповідальність.

За таке порушення керівник партії може отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років або від 2 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 5 років (ч. 3 ст. 160 Кримінального кодексу України)", - йдеться в інформації.

Зазначимо, що така норма існує доволі давно, це не нововведення, але жодних гучних справ щодо покарання за гречку в Україні ще не було.

"