Чому Росія хоче мирних переговорів і що на це відповів Зеленський

Новини Вінниці / Чому Росія хоче мирних переговорів і що на це відповів Зеленський

Не секрет, що ЗСУ відчуває дефіцит озброєння. Ленд-ліз запрацює пізніше, а точкова допомога не вирішує глобальні завдання. Тому росіяни протискують оборону на Донбасі, повертають частину Харківщини, готуються наступати на півдні. Але ресурс в них теж не безмежний. Тому Москві важливо зараз розпочати переговорний процес, щоб за місяць-два, їх завершити на піку – максимально захопив нашу землю. На цей час в них міці вистачає. В України ситуація протилежна. Відповідно і президент Зеленський не йде на поступки.

Нині перевага росіян очевидна. Але у Києві готові чекати…

Україна повернеться до перемовин із агресором після звільнення захоплених територій. Володимир Зеленський озвучив цю позицію в інтерв'ю японському ТБ.

Глава держави заявив, що перемогою для українців буде повернення окупованих територій. Зеленський наголосив на українській належності Криму та Донбасу, але наразі бачить головне завдання у звільненні захоплених за 3 місяці районів.

«Боремося за себе, щоб ми дійшли як мінімум до 24 лютого. А потім ми ще раз пропонуємо сідати за стіл перемовин і домовлятися про мир, про припинення війни і про повернення наших територій», – заявив він.

Нагадаємо, у військовому керівництві неодноразово наголошували, що ЗСУ зможуть перейти у наступ наприкінці літа.

Олег Верлан

24 травня, 2022