Через ціну сміттєвозу на Вінниччині судитимуть голову тендерного комітету

Новини Вінниці / Через ціну сміттєвозу на Вінниччині судитимуть голову тендерного комітету

До суду передано обвинувальний акт стосовно голови тендерного комітету комунального підприємства у Гайсинському районі Вінницької області. Посадовця обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України. П’ять років тому було погоджено покупку сміттєвозу за ціною, яку вважають занадто високою.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що в грудні 2016 року голова тендерного комітету, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов`язків, за державні кошти придбав спецвантажний транспортний засіб за завищеною ціною, чим спричинив тяжкі наслідки у вигляді заподіяння шкоди комунальному підприємству в розмірі 1,4 млн грн, що відповідно до примітки 4 ст. 364 КК України у 250 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян», - зазначається у релізі.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину у судовому порядку, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Макс Мельник

9 листопада, 2021