Через петицію вінничани хочуть скасування тролейбусного маршруту до Писарівки

Новини Вінниці / Через петицію вінничани хочуть скасування тролейбусного маршруту до Писарівки

З появою продовженого тролейбусного маршруту №12А до Писарівки частина пасажирів відверто каже про незадоволення, адже тепер вони не можуть сісти у транспорт. Вінничанка Олександра Ювковецька 29 жовтня опублікувала петицію до міськради з проханням відкласти «продовження» на післякарантинний час.

Нагадаємо, з 28 жовтня тролейбуси на автономній ході почали курсувати до приміської Писарівки, а у салон пускають пасажирів по кількості вільних сидячих місць.

«Але кількість тролейбусів не добавили. Відповідно інтервали між рейсами 12-А (які і так ходили раз на годину) ще більше збільшились. Тепер, згідно нового розкладу, інтервал 45 хвилин не витримується, після 7 годин до 8-00 нічим не можна доїхати на роботу.

Автобуси №19 їдуть повні з Вінницьких Хуторів і просто не зупиняються на зупинках «ЖК Сімейний», «Індустріальний парк», «Вінницькі хутори», «Барлінек», «Хуторянка», на яких на кожній лишається по 20 і більше людей. Як варіант, хоча б пустили по колу щось від «Сімейного» до «Чехова», щоб можна було дістатись до тролейбусів.

Ми вже писали петиції про автобус №19 та додаткові рейси 12-А. Петиції набирали по 350 голосів і більше, але на розгляді отримали чергову відписку, що все в штатному режимі.

Як можна продовжувати маршрути в обидва кінці і не додавати кількості одиниць транспорту? Це ж обов’язково збільшує інтервал руху, а під час карантину всі проміжні зупинки (крім кінцевих) стають недоступними для людей. Навпаки треба робити короткі закільцьовані маршрути, які б допомагали завантажити людей на середніх зупинках. Ми б їхали з пересадками, стояли в чергах, але їхали б, а так стоїш без варіантів сісти і доїхати до «Чехова» взагалі», - зазначає авторка петиції.

Олеся Рудницька

1 листопада, 2021