Через 4,5 роки суд у Вінниці покарав військовослужбовця за ДТП з постраждалими

Новини Вінниці / Через 4,5 роки суд у Вінниці покарав військовослужбовця за ДТП з постраждалими

Вінницький райсуд визнав винним та обрав покарання у виді службового обмеження військовослужбовцю, який у жовтні 2018 року вчинив ДТП з постраждалими.

Про це йдеться у вироку суду. Підсудного визнано винним за ч. 1 ст. 415 КК.

Інцидент стався 20 жовтня 2018 року. Старший водій автомобільного взводу, керуючи автомобілем Great Wall Wingle 5, при виїзді на перехрестя головної дороги М-12 (нині М-30) не надав перевагу для руху та допустив зіткнення з автомобілем Hyundai Accent. У результаті зіткнення водій та пасажир легковика отримали численні травми, котрі були кваліфіковані як середньої степені тяжкості.

Під час судового розгляду обвинувачений свою вину визнав, зазначивши, що шкоду, завдану потерпілим, в розмірі, що перевищує ліміт відповідальності страховика, він на даний час відшкодував в повному обсязі та добровільно.

Вінницький районний суд визнав військовослужбовця винним та призначив покарання у вигляді 2 років позбавлення волі, але звільнив від відбування покарання, замінивши його службовим обмеженням два роки з відрахуванням в дохід держави грошового забезпечення.

Окрім того, суд задовольнив цивільний позов прокурора військової прокуратури на користь КП «Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» та стягнув з обвинуваченого 36,9 тис. гривень понесених витрат.

Макс Мельник

22 березня, 2023