Борзов: завдяки «Великому будівництву» на Вінниччині ремонтують місцеві дороги, які поєднують громади з трасами

Новини Вінниці / Борзов: завдяки «Великому будівництву» на Вінниччині ремонтують місцеві дороги, які поєднують громади з трасами

Останнім часом будівельників, техніку та новенький асфальт побачили дороги, на яких раніше у ліпшому випадку латали отвори. Голова Вінницької ОДА регулярно інформує про ремонтні роботи на різних ділянках.

Останнім часом будівельників, техніку та новенький асфальт побачили дороги, на яких раніше у ліпшому випадку латали отвори. Голова Вінницької ОДА регулярно інформує про ремонтні роботи на різних ділянках.

«У рамках програми Президента України «Велике будівництво» та за рахунок видатків Державного дорожнього фонду на Вінниччині продовжується ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення О-02-03-05 Вороновиця-Тиврів-Шаргород. 13 км дороги ремонтували протягом потягям двох років (2019-2020 роки). У 2020 році вона знову потрапила до переліку пріоритетних об’єктів для ремонту. Але інша ділянка – 11,2 км. Виявлені суттєві дефекти та пошкодження, адже дорога побудована та здана в експлуатацію у 70-х роках», - зазначив у Facebook губернатор.

За його словами, на цій ділянці розширять проїзну частину до 7 метрів, проведуть фрезерування старого дорожнього полотна, влаштують конструктивні шари асфальтобетонного дорожнього покриття, у межах населених пунктів влаштують тротуари та автобусні зупинки.

«За договірним зобов’язанням, завершити об’єкт планують до 20 грудня 2022 року», - запевняє очільник області.

Розпочала капітальний ремонт ділянки автомобільної дороги О-02-23-01 Стара Гута-Калинівка-Турбів км 55+453 – км 68+383, загальною протяжністю 12,93 км. Дорога проходить через Нову Прилуку та Турбів.

«Саме по ній населення територіальних громад має доступ до медичних, освітніх, адміністративних послуг, та з’єднує дорогу державного значення М-21 з дорогою регіонального значення Р-33. Попри інтенсивний рух на трасі (749 авт./добу), за останні десятиліття на ній проводили лише ямкові ремонти. Тепер ремонт капітальний», - пояснив С.Борзов.

До грудня 2022 року мають завершити у повному обсязі роботи з влаштування шарів асфальтобетонного покриття, укріплення узбіччя, облаштування автобусних зупинок, примикань та з’їздів тощо.

«Наразі інженери Служби місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області контролюють бригаду підрядної організації, які виконують комплекс робіт з фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття. Згодом розпочнуть роботи з влаштування ровиків поширення та нижнього шару дорожнього покриття», - додає голова ОДА.

Також продовжується капремонт дороги загального користування місцевого значення О-02-04-08 Гайсин-Теплик на ділянках: км 0+800 – км 7+933, в межах Гайсин – с.Кущинці та км 7+933 – 17+860, (Кущинці – Кіблич).

«Ділянка м.Гайсин – с.Кущинці - 7,133 км. Вартість проєкту - 120,0 млн грн. Фінансування робіт здійснюється з державного дорожнього фонду. У 2020 році влаштовано вирівнюючий 5,7 км нижнього та 2,9 км верхнього шару дорожнього покриття, частково влаштовано бетонний бортовий камінь в межах населених пунктів та освоєно 65,2 млн грн. У 2021 році на завершення робіт передбачено 57 млн грн., - зазначає губернатор. - Ділянка с. Кущинці – с. Кіблич - 9,927 км. Вартість проєкту - 160,7 млн грн. У 2020 році влаштовано вирівнюючого 5 км верхнього шару дорожнього покриття, частково влаштовано бетонний бортовий камінь в межах населених пунктів та освоєно 67,4 млн грн. У 2021 році на завершення робіт передбачено 96,7 млн грн. Ділянка с. Кіблич – смт. Теплик - 12,576 км. Вартість проекту 181,7 млн грн. Розпочати роботи з ремонту заплановано у 2022 році».

Наприкінці 2020 року завершено ремонт 7-кілометрової ділянки дороги О-02-06-02 Браїлів-Гнівань км 6+887 – км 17+387. Оскільки Жмеринська та Гніванська громади мають достатньо промислових об’єктів, проїжджає багато вантажівок. Інтенсивність руху складає 972 авт/добу.

«Як результат: ділянка дороги залишилась не відремонтованою сьогодні потребує негайного капітального ремонту. До речі, дорога збудована у 1961 році. Її внесено до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг на 2021 рік. Ремонт 10,5-кілометрової ділянки відбуватиметься за рахунок коштів Державного дорожнього фонду», - зазначає С.Борзов.

Дорога проходить через села Демидівка, Могилівка та примикає до траси О-02-03-01 Вінниця-Гнівань-Тиврів, з’єднує Жмеринську і Гніванську громади.

«Проєктом передбачено проведення культуртехнічних робіт, фрезерування і влаштування дорожнього одягу, на окремих ділянках розширення автомобільної дороги, облаштування і капітальний ремонт двох штучних споруд (водопропускні труби та укріплення русла). Для безпеки руху капітально відремонтують тротуари, встановлять металеві огорожі, напрямні стовпчики, доповнять дорожні знаки, нанесуть нову розмітку пластиком», - підкреслює очільник області.

У межах ділянки знаходиться 7 автобусних зупинок, деякі зупиночні та посадкові майданчики не відповідають нормативним даним, тому здійснять їх перенесення. Аби ділянка автомобільної дороги відповідала сучасним навантаженням транспорту буде влаштовано нову більш жорстку основу зі щебенево-піщаної суміші, укріпленої цементом. Проєктувальники обіцяють, що нове покриття буде витримувати навантаженням 11,5 т на вісь з запасом міцності не менше 20%.

Олеся Рудницька

27 травня, 2021