Борзов заявив про створення Вінницької обласної інфекційної лікарні: справа за облрадою

Новини Вінниці / Борзов заявив про створення Вінницької обласної інфекційної лікарні: справа за облрадою

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов заявив, що створені усі передумови для існування на базі СНІД-центру Вінницької обласної клінічної лікарні, розраховану на 350 ліжок. Заклад буде замкнутого циклу, адже має власні ІФА- і ПЛР-лабораторії.

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов заявив, що створені усі передумови для існування на базі СНІД-центру Вінницької обласної інфекційної лікарні, розрахованої на 350 ліжок. Заклад буде замкнутого циклу, адже має власні ІФА- і ПЛР-лабораторії.

«Справді є перелік спорткомплексів, де можливе використання приміщення для лікування хворих: у містах області - Вінниця, Жмеринка, Козятин, Ладижин, Могилів-Подільський та Хмільник. Але…Ліжок для ковідних хворих у нас вистачає», - зазначив очільник області у Facebook.

За його словами, «прогнозувати італійський сценарій зараз не варто». Місцева влада робить усе, аби тримати ситуацію під контролем, а саме опрацьовує «варіант перепрофілювання лікарень».

«Ковід навчив нас не тільки часто руки мити, а й по-іншому подивитись на стан медицини в області. Саме тому Центр СНІДу на Медмістечку поступово перетворюємо на обласну інфекційну лікарню. За рік-два вона може стати найпотужнішим закладом охорони здоров’я на Вінниччині», - підкреслив губернатор.

Сергій Борзов наголосив, що перших пацієнтів почнуть приймати в найближчі дні - 88 ліжок уже підключені до централізованого постачання киснем. За два тижні будівельники підготували приміщення площею 1500 кв. метрів і провели кисень. Залишається його дообладнати. За словами головного лікаря Ігоря Матковського, переважно все обладнання є. Медперсонал сформований – шість бригад, які зможуть цілодобово надавати допомогу.

«Щодо СНІД-інфікованих і психічнохворих, яких теж лікують на Медмістечку. Вони перебувають у відокремлених корпусах. Як і для ковідних хворих – там теж окрема будівля», - уточнив голова ОДА.

За його словами, скоро Вінницька обласна клінічна інфекційна лікарня з’явиться у переліку ковідних закладів для маршруту пацієнтів. Залишилось тільки рішення сесії облради про перейменування лікарні.

Нагадаємо, раніше про створення лікарні в інтерв’ю NaПарижі заявляла директор департаменту охорони здоров’я Ольга Задорожна.

Олеся Рудницька

19 листопада, 2020