Боротьба з ожеледицею: вінницькі комунальники працюють з 2-ої години ночі

Новини Вінниці / Боротьба з ожеледицею: вінницькі комунальники працюють з 2-ої години ночі

З ночі у Вінниці пішов дощ і при мінусовій температурі почав утворюватися лід на поверхні. Щоб не допустити ожеледиці з другої години ночі у Вінниці активно працює комунальна техніка. Працівники КП «Вінницьке шляхове управління» розчищають сніг та посипають дороги протиожеледними засобами, щоб муніципальний транспорт вчасно вийшов на лінії і вінничани могли пересуватися містом у своїх справах – на роботу, в садочки, школи, університети тощо.

Як розповідає директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрій Семенюк, завдяки злагодженій роботі комунальних працівників, весь транспорт – трамваї, тролейбуси, муніципальні автобуси та маршрутні таксі можуть без проблем їздити дорогами громади.

«До ранку снігоприбиральна техніка встигла зробити кілька об’їздів містом, прибираючи сніг та обробляючи автошляхи протиожеледними засобами. Триває робота і на тротуарах міста, де пішоходи мають почуватися комфортно. Ми просимо водіїв без зайвої потреби не користуватися приватними авто, надаючи перевагу громадському транспорту. І також просимо не залишати автівки на узбіччях та інших невстановлених місцях для паркування, щоб не перешкоджати роботі комунальної техніки», – наголосив Юрій Семенюк.

Загалом до роботи з прибирання задіяні 22 одиниці спецавтівок та 113 людей. Паралельно триває прибирання на вулицях приватного сектору і старостинських округів Вінницької громади.

Тим часом комунальники наводять лад і в дворах багатоповерхівок. Як повідомили в департаменті житлового господарства міськради, на прибудинкові території двірники вийшли близько шостої години ранку. Загалом, в дворах працює понад 250 працівників з комплексного прибирання управлінських компаній міста. Вони посипають протиожеледною сумішшю виходи з під'їздів, тротуари, доріжки, а також території контейнерних майданчиків. За потреби, на дворових територіях, проводиться розчистка залишків талого снігу.