Біля Калинівки на Вінниччині злодії розібрали залізничну колію

Новини Вінниці / Біля Калинівки на Вінниччині злодії розібрали залізничну колію

На дільниці Калинівка - Турбів Південно-Західної залізниці ще 23 грудня невідомі викрали близько 10 тонн металу із конструкцій колії. Знайти викрадений метал вдалося тільки 5 січня - його збиралися відправити на брухт.

На Вінниччині на дільниці Калинівка - Турбів Південно-Західної залізниці ще 23 грудня невідомі викрали близько 10 тонн металу із конструкцій колії. Знайти викрадений метал вдалося тільки 5 січня - його збиралися відправити на брухт.

За інформацією пресслужби "Укрзалізниці", було викрадено: 232 метри залізничної нитки типу 2А, 198 металевих підкладок 2А, 594 металевих костилів, 16 металевих накладок, 32 болти в зборі. Загальна вага розкраденого — 10 тонн.

Залізничники Козятинського загону воєнізованої охорони регіональної філії спільно з поліцією України в ході проведення оперативно-розшукових заходів отримали інформацію про те, що викрадені залізничні колії можуть бути реалізовані та знаходяться за адресою: вул. Грушевського, 19 у Калинівці, тобто на станції Калинівка-1.

При перевірці бази рейок виявлено не було, але було знайдено вагон, завантажений металолом (відправник – фірма «Вайтлес» м. Біла Церква).

"Попередньо виникли підозри, що рейки та деталі верхньої будови колії розміщуються на дні вагона. 30 грудня слідчі Калинівського райвідділу поліції отримали ухвалу суду щодо обшуку вагона. 5 січня силами залізничників, у присутності поліції, почали вивантажувати вагон для обшуку. Під листами металу вже виявлено накладки", - повідомляють в "Укрзалізниці".