БФ «МХП – Громаді» спільно з ПРООН та Агенцією регіонального розвитку презентували у Ладижині конкурс мікрогрантів «Село. Кроки до розвитку»

Новини Вінниці / БФ «МХП – Громаді» спільно з ПРООН та Агенцією регіонального розвитку презентували у Ладижині конкурс мікрогрантів «Село. Кроки до розвитку»

Проєкт представили 19 лютого в рамках «Форуму взаємовигідного партнерства бізнесу, влади та громади», який відбувся у Ладижині. Ініціатором конкурсу виступив Благодійний  фонд «МХП – Громаді».

Проєкт представили 19 лютого в рамках «Форуму взаємовигідного партнерства бізнесу, влади та громади», який відбувся у Ладижині. Ініціатором конкурсу виступив Благодійний  фонд «МХП – Громаді».

У Фонді наголосили, що для участі у конкурсі запрошуються жителі сіл Черкаської та Вінницької областей, які не більше 2 років зареєстровані підприємцями або готові розпочати власну справу. Цьогоріч, активація відбувається в межах спільного проєкту уряду Швеції та ПРООН в Україні «Посилене партнерство для сталого розвитку».

«Під час конкурсу буде вибрано та підтримано 24 проєкти, на реалізацію яких буде спрямовано по 50 тисяч гривень для того, щоб початківці-підприємці заснували власний бізнес та свою бізнес-ідею перетворили у реальну справу, що принесе як податки у місцеві бюджети, так і створить нові робочі місця для самозайнятості населення. Бюджет конкурсу становить 1 мільйон 200 тисяч гривень», – розповіла керівниця проєкту Катерина Лісіченко.

Запропонована ініціатива зорієнтована на соціально-економічні потреби регіону. Також інноваційні рішення, що вже існують і сприятимуть підтримці та розвитку або диверсифікації підприємницьких ініціатив для населення під час і після пандемії.

«Для того, щоб донести інформацію до молодих підприємців, ми плануємо тісно співпрацювати з головами ОТГ, старостами, центрами зайнятості, в онлайнпросторі. Так само люди можуть заходити на сторінку благодійного фонду «МХП – Громаді» за порадами, інформацією тощо», – відзначила комунікаційний менеджер проєкту Альона Рослякова.

Нагадаємо, що партнером конкурсу «Село. Кроки до розвитку», який реалізується в межах проєкту «Розвиток села та протидія пандемії COVID-19 через сприяння росту малого та мікропідприємництва» є Благодійний фонд «МХП – Громаді», який працює на територіях присутності МХП, спільно з Агенцією регіонального розвитку Вінницької області та Cherkasy Regional Development Agency.

Навчання учасників конкурсу вже почалось. Дедлайн подачі аплікаційної форми – до 31 березня. Запитання щодо участі в проєкті можна надсилати на електронну адресу [email protected], [email protected].