Без Менделєєва. Після проблем з петицією питання перейменування вінницької школи винесуть на розгляд Ради топоніміки

Новини Вінниці / Без Менделєєва. Після проблем з петицією питання перейменування вінницької школи винесуть на розгляд Ради топоніміки

Вінничанин Роман Костишин 4 травня опублікував петицію до міськради щодо перейменування школи-ліцею №4, яка досі носить ім’я російського хіміка Д.Менделєєва. На його думку, заклад має бути названий на честь українського вченого Івана Горбачевського.

«Окрім закону України про декомунізацію та деколонізацію, Д.І. Менделєєв був кацапським імперіалістом-націоналістом, членом ультраправого монархічного руху «Чорна сотня», яка превселюдно принижувала українців, називала нас «малоросами» та була проти нашої незалежності», - зазначає автор петиції.

Раніше NaПарижі писав про заслуги Івана Горбачевського у науці та політиці.

Попри актуальність теми, петиція й досі не зібрала потрібної кількості електронних підписів. Виявилось, що причина не у тому, що вінничанам подобається Менделєєв.  Можливо, через збіг обставин, а може й ні...

«Багато людей у дірект та по телефону скаржаться, що не можуть зайти на сайт та проголосувати, я також не можу, з чим це повʼязано, мені не відомо, якщо у когось була така проблема чи схожа напишіть у дірект чи тут у коментарях, дуже цікаво, чи це айтішники щось намудрували чи щось цікавіше», - написав Роман Костишин у Facebook.

Він відмічає, що не дивлячись на результат збору підписів, у міськраді вирішили розглянути питання щодо перейменування закладу на засідання Ради топоніміки. Проте підписати петицію ще є час.

Макс Мельник

14 травня, 2023