«Бавовна» на НПЗ у Санкт-Петербурзі: дроном пошкоджено цистерни

Новини Вінниці / «Бавовна» на НПЗ у Санкт-Петербурзі: дроном пошкоджено цистерни

Вночі 31 січня український дрон впав на території Невського НПЗ у російському Санкт-Петербурзі. За цією операцією стоїть Головне управління розвідки Міноборони.

Джерело в спецслужбах повідомило українським медіа, що росіяни намагались збити український БпЛА з комплексу С-400 - найпотужнішої системи ППО, що є в арсеналі ворога. Проте збиття не виявилось ефективним - дрон все одно упав на території Невського НПЗ.

«Показовим є саме те, що для враження наших дронів вони використали саме С-400. Дуже цікаво, як працює це російське ППО, оскільки після нібито збиття дрона він все одно впав на територію нашої цілі», - пояснило джерело.

За інформацією видання, за операцією стоїть ГУР МО.

Нагадаємо, сьогодні низка російських Telegram-каналів написали про падіння дрона на території нафтопереробного заводу «Невский мазут» в Санкт-Петербурзі.

Попередньо, вибух на НПЗ почули близько 04:00. Росіяни стверджують, що хоч дрон і «вдалося збити», від його падіння все ж було пошкоджено кілька цистерн та автівок.

Також на території заводу сталася пожежа, яку буцімто «швидко загасили». Постраждалих, традиційно, за даними росмедіа, «немає». Як завжди…

Олег Верлан

31 січня, 2024