Аудитори Вінниччини виявили порушень на понад 1,5 млн грн у Мурованокуриловецькій ЦРЛ

Новини Вінниці / Аудитори Вінниччини виявили порушень на понад 1,5 млн грн у Мурованокуриловецькій ЦРЛ

Фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області під час позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності КП «Мурованокуриловецька центральна районна лікарня» встановили наявність порушень законодавства на загальну суму понад 1,5 млн грн. Зокрема лікарня через них втратила 1,3 мільйони.

Про це повідомляє пресслужба управління.

За відсутності законодавчо визначених підстав проведено нарахування доплати до заробітної плати медичним та іншим працівникам лікарні, на що додатково спрямовано близько 360 тис. грн.

За рахунок коштів Національної служби здоров’я України проведено витрати на оплату праці працівників лікарні, які надавали платні медичні послуги населенню, що призвело до незаконного використання понад 400 тис. грн коштів НСЗУ.

Крім того, аудитори виявили ще низку порушень законодавства з оплати праці, оплати комунальних послуг та інших, що загалом призвели до втрат лікарні на загальну суму 318 тис. грн.

Установлено факти придбання за завищеною вартістю вугілля, чим завдано збитків загалом на понад 230 тис. грн.

Проведеною під час ревізії інвентаризацією зафіксовано нестачу основних засобів (ноутбук, кисневий концентратор «Біомед», монітор пацієнта, холодильник тощо) на загальну суму 102 тис. грн.

Окрім того, об’єктом контролю завищено потребу в бюджетних асигнуваннях за загальним фондом кошторисів на 2020 та 2021 роки на оплату енергоносіїв й інших комунальних послуг на понад 100 тис. грн.

За недотримання норм законодавства про закупівлі на відповідальну особу складено протокол про адміністративну відповідальність за ч. 6 ст.164-14 КУпАП. За порушення бюджетного законодавства до об’єкта контролю застосовано фінансову санкцію у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та ініційовано зупинення операцій з бюджетними коштами на рахунку лікарні, відкритому в органі Державної казначейської служби. Лікарні надіслано вимогу щодо повного усунення виявлених порушень фінансової дисципліни та недопущення їх у майбутньому.

Матеріали ревізії надіслано для розгляду та прийняття рішення відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

admin

20 вересня, 2022