Артур Загорулько: «У цьому році вінницька «Нива» планує збудувати першу чергу власної бази та стадіон»

Новини Вінниці / Артур Загорулько: «У цьому році вінницька «Нива» планує збудувати першу чергу власної бази та стадіон»

У керівництві вінницької «Ниви» перед початком чергового сезону не наголошують на планах здобути путівку у Першу лігу. Клуб доволі прагматично ставиться до перспектив, тому робить акцент на «базисі». Президент клубу Артур Загорулько в інтерв’ю Na Парижі зізнається, що пріоритетом є створення належних умов для гри, а тоді розраховувати і на результат. Також вболівальників очікують певні сюрпризи. Поле СК «Хімік» забраковано, а клуб планує оперативно підготувати інше.

У керівництві вінницької «Ниви» перед початком чергового сезону не наголошують на планах здобути путівку у Першу лігу. Клуб доволі прагматично ставиться до перспектив, тому робить акцент на «базисі». Президент клубу Артур Загорулько в інтерв’ю Na Парижі зізнається, що пріоритетом є створення належних умов для гри, а тоді розраховувати і на результат. Також вболівальників очікують певні сюрпризи. Поле СК «Хімік» забраковано, а клуб планує оперативно підготувати інше.  

- Артуре, з якими планами «Нива» розпочинає сезон 2021/22?

- Головним завданням ми вважаємо збудувати власну клубну базу, щоб команді було де проводити заняття і не від кого не залежати. На другому місці – підсилення складу. А далі – побачимо. Занадто амбітних цілей у цьому році ставити не збираємося. 

- Щодо бази, де вона має бути?

- Ми замовили проєкт. База розташовуватиметься на вулиці Зулінського, на місці стадіону «Темп». Передбачається спорудження великого технічного приміщення з роздягальнями, душовими, кабінетами і залами, а також поля з невеличкими трибунами. Це перший етап. Якщо його виконаємо – це стане найбільшим досягненням клубу у цьому році. Кошти є. Фінансуватиме усі роботи відомий місцевий підприємець Володимир Барцьось, який є небайдужим до вінницького футболу та «Ниви» зокрема. На сьогодні для нас дуже важлива його підтримка.

На другому етапі плануємо побудувати готельні номери для футболістів і решту інфраструктури. Звісно, хотіли б, аби для реалізації цього залучився спонсор. 

- Команда зберегла «кістяк», проте для перегляду у товариських матчах виходитимуть потенційні новачки. На Вашу думку, як президента та форварда, що грає, які лінії потребують підсилення?

- Нам потрібен центральний захисник, два-три опорники і крайній хавбек. В ідеалі через те, що я отримав травму та найближчим часом не вийду на поле, а на реабілітацію потрібно близько місяця, команді грати з одним нападником складно. Тому ще є потреба й у форварді.

- Кого «переглядає» тренерський штаб – досвідчених гравців чи молодь?

- Є і досвідчені, які грали у Першій лізі. Переглядаємо також вихованців «Прем’єр-Ниви», зокрема двох хлопців 2004 року народження. Я вважаю їх перспективними, тому сподіваюся, що надалі будемо співпрацювати.

Зрозуміло, що необхідно виховувати своїх футболістів, створювати власну академію, а команда має розвиватися за рахунок власних вихованців. Поки у Вінниці академії немає, шукаємо різні варіанти для підсилення. Ви ж розумієте, що у Другу лігу амбіціями гарного футболіста важко заволікти…

- Фінансові проблеми у клуба є?

- Немає, адже на даний момент «Ниву» підтримують також як міська, так і обласна влади. Плюс власні кошти… Зрозуміло, за наявністю додаткового фінансового ресурсу, команда швидше прогресуватиме, у клубу була б можливість запросити, можливо, більш якісних гравців.

- Який бюджет прораховується на сезон?

- Поки що не готовий відповісти…

- Хтось з бізнес-кіл, окрім Вашої родини, я маю на увазі тестя В.Барцьося, погодився підтримувати «Ниву»?

- Наразі можу сказати про свою ідею, суть якої полягає у тому, аби об’єднати шанувальників вінницького футболу для спільної участі в його долі. Ми ведемо переговори з багатьма, і нас підтримують. Давайте трохи згодом повернемося до результатів цих переговорів.   

- Команда гратиме на Центральному міському стадіоні «Локомотив». Але відсутнє поле для тренувань у Вінниці. Спортивний директор клубу Олексій Свіріда моїм колегам казав, що для підготовчого етапу «Ниви» йдуть перемовини про поле у Калинівці. Хіба мало майданчиків в обласному центрі?

- Щодо «Хіміку», то стадіон не пройшов атестації через стан поля. Необхідна реконструкція… Почнемо сезон іграми на «Локомотиві», а коли підготуємо власне поле в мікрорайоні «ГПЗ», то перейдемо туди грати. 

Домовилися тренуватися у Калинівці. Зараз поїдемо на 10-денні збори до Ладижину. Мер міста В.Коломєйцев запевнив у всілякій підтримці. 

- Наскільки важливо для «Ниви» потрапити до Першої ліги, адже там інші вимоги та більші витрати?

- Чудово розуміємо, що розміри бюджетів різняться. Так, особисто в мене є така ціль. Скажімо так, на її досягнення передбачаються два сезони, але якщо у цьому вдасться, думаю, теж всі будуть задоволені. Переконаний для вболівальників це буде великим святом.

- У наступному сезоні у групі А виступатимуть замість 11 вже 16 команд. Конкуренція значно збільшиться. Хто буде у когорті лідерів?

- Стосовно «Ниви» нічого казати не буду, сезон покаже. Передбачаємо, що за перші місця змагатимуться «Епіцентр» (Дунаївці, Хмельницька область), вишгородський «Діназ», оновлені львівські «Карпати», новачок київський «Лівий берег».

У цьому сезоні зібралася доволі сильна група, багато клубів чудово фінансово забезпечені, мають потужну інфраструктуру. Можу припустити, що приблизно сім команд намагатимуться здобути путівки до Першої ліги. Отже чемпіонат обіцяє бути дуже цікавим.