Апгрейд «Оленів» і «закритий гештальт. Віктор Бронюк представив культову пісню у новій обробці

Новини Вінниці / Апгрейд «Оленів» і «закритий гештальт. Віктор Бронюк представив культову пісню у новій обробці

Напередодні новорічних свят Віктор Бронюк презентував рімейк на культову пісню гурту «ТІК» – «Олені». Артист додав стильне аранжування і заспівав її у несподіваній подачі дуетом із молодою українською співачкою Jerry Heil.

Таким чином через 16 років Віктор Бронюк оновив всенародно улюблений хіт. Трек записали всього за тиждень.

Сам співак зізнається, що давно з командою думав зробити апгрейд на легендарний трек, але «далі розмов справа не просувалася».

«І тут кілька місяців тому дзвонить Яна (Jerry Heil), переживає і дуже обережно запитує про мою реакцію на ідею зробити рімейк. Кажу: «А чому ні? Є бажання творчо попрацювати – давай попрацюємо». Практика записувати дуети на відомі твори давно існує. Рімейк часто стає навіть успішнішим, ніж оригінал», – поділився Бронюк.

Сучасний музичний саунд створювала сама Jerry Heil. Бронюк звик довго накопичувати живий звук у студії, і здивувався, що цього разу музична фонограма була заздалегідь готова. Але в ідеях із молодою співачкою вони зійшлися.

«Не можу на 100% говорити про свої враження. За роки роботи у шоубізнесі я став суб'єктивним. Але тут, щиро, мені сподобалося. Хотілося змінити подачу, додати джазу. Для мене ця робота була цікавою, і, я думаю, ми продовжуватимемо! Упевнений, що пісня сподобається шанувальникам та глядачам», – зізнався Віктор.

Дует із Jerry Heil став для Віктора Бронюка ще й дебютом у роботі з новою аудиторією.

«Я ніколи не співав із такими молодими артистами. Не бачу нічого поганого, це вихід на іншу публіку, яка нас, може, й не чула, адже багато хто впевнений: музика «ТІК» – для тих, хто старший», – каже музикант.

Вінничанин додав, що він відкритий до співпраці з молоддю. Також музикант пригадав, що свого часу «ТІК» звернувся до гурту «Ляпис Трубецкой», які вже на той час були відомими, на відміну від колективу Бронюка.

«Вони нам допомогли, і я вважаю, що дует із Яною – це мій закритий гештальт», – зазначив музикант.

Віктор Бронюк зізнається, що без мегахіта «Олені» і зараз не обходиться жоден концерт гурту «ТІК».

«Були ситуації, коли ми вирішували, що не співатимемо, але люди просять – нічого не залишається, прохання потрібно виконувати», - каже фронтмен.

Саму пісню Віктор створив ще у студентські роки, коли навчався на останніх курсах університету (2000-2003). Він досі пам'ятає, як написав її вдень на парі олівцем на подвійному листочку.

Але у світ «Олені» вийшли у 2007 році. Музикант зізнається, що перша публічна реакція на трек була не дуже позитивною і багато відомих продюсерів, коли їм показували демо, казали, що «про таке співати не можна».

Олеся Рудницька

17 грудня, 2021