Андрій Ковальов про те, чому йде до облради в команді «Української стратегії Гройсмана»: «Вважаю, що оцінювати потрібно не слова, а справи і результати»

Новини Вінниці / Андрій Ковальов про те, чому йде до облради в команді «Української стратегії Гройсмана»: «Вважаю, що оцінювати потрібно не слова, а справи і результати»

Місто Вінниця має отримати в обласній раді наступного скликання потужне лобі своїх представників. Так вважає кандидат у депутати облради по виборчому округу №9 Андрій Ковальов. За його словами, високопрофесійні депутати облради, обрані в місті, повинні утворити більшість, яка нарешті візьметься за розв'язання багатьох «задавнених» проблем. Наприклад, передачі Вінниці обласного водоканалу та облтеплоенерго. Саме тому Андрій Ковальов йде до обласної ради у команді «Української стратегії Гройсмана».      

Місто Вінниця має отримати в обласній раді наступного скликання потужне лобі своїх представників. Так вважає кандидат у депутати облради по виборчому округу №9 Андрій Ковальов. За його словами, високопрофесійні депутати облради, обрані в місті, повинні утворити більшість, яка нарешті візьметься за розв'язання багатьох «задавнених» проблем. Наприклад, передачі Вінниці обласного водоканалу та облтеплоенерго. Саме тому Андрій Ковальов йде до обласної ради у команді «Української стратегії Гройсмана».      

- Пане Андрію, чому вирішили балотуватися до обласної ради саме з цією політичною силою?

- Насамперед тому, що це надзвичайно професійна та потужна команда фахівців своєї справи. До того ж, із нинішнім лідером обласної організації партії, міським головою Вінниці Сергієм Моргуновим у нас завжди було взаєморозуміння стосовно ключових проблем міста. Ми спільно намагалися вирішити, зокрема, питання налагодження якісного водопостачання у Вінниці. Для цього, як відомо, відстоюємо передачу КП «Вінницяоблводоканал» на баланс міста. У нинішньому складі обласної ради, і це бачили вінничани,  знайти розуміння серед колег було складно.

Разом ми вирішували проблему із завищеними тарифами для споживачів підприємства «Вінницяоблтеплоенерго». Нарешті, на минулій сесії облради нам це вдалося - вартість тепла знижено на 14%. За це ми з вінничанами та міською владою боролися три роки - хотіли, щоб близько 25 багатоповерхових будинків у Вінниці, які опалює обласне підприємство, передали на баланс «Вінницяміськтеплоенерго», де останніх п'ять років тариф був нижчим на 25-30%.

Ми з очільником Вінниці погодили передачу до міського підприємства. Більш того, у місті готові прийняти на баланс обласне КП «Вінницяоблводоканал», адже підприємство обслуговує виключно міські об’єкти.

Із ідеєю закупівлі земснарядів для розчистки русла Південного Бугу мене також почули у міській раді. Роботи тривають, і вони вплинуть на кінцеву якість води конкретно у споживачів. Тому рішення йти до облради від «Української стратегії Гройсмана» - це не тільки моє особисте, це рішення всієї моєї команди.

- У соцмережах Ви радите всім кандидатам запропонувати п'ять першочергових ініціатив. Свою «п'ятірку» ідей вже маєте? 

- Звичайно. І навіть не «п'ятірку», адже за час нинішньої каденції облради мною було розроблено цілу низку вкрай необхідних для області та міста рішень. Насамперед потрібно нарешті вирішити питання із передачею КП «Вінницяоблводоканал» на баланс Вінницької міської ради.

Потрібно також передати на баланс «Вінницяміськтеплоенерго» будинки, які у місті обслуговує «Вінницяоблтеплоенерго». Ці проекти рішень уже розроблені і подані до облради, але не проголосовані у сесійній залі.

Відстоюю також створення наглядових рад на всіх наших підприємствах-монополістах. На моє переконання, наприклад, на «Вінницяоблводоканалі» та «Вінницяоблтеплоенерго» мають обов'язково бути наглядові ради з прописаним окремим порядком їх створення. До складу мають увійти фахові експерти та представники громадськості. Члени наглядових рад повинні мати доступ до всієї публічної інформації, насамперед - до фінансово-господарських показників роботи цих підприємств.

Підготував також проекти рішень облради стосовно будинкових лічильників, компенсації різниці в тарифах, розвитку прибудинкових територій, щодо публічних звітів усіх комунальних підприємств. Вважаю, що всі комунальні структури повинні мати власні веб-ресурси, аби кожна людина мала змогу проаналізувати результати фінансово-господарської діяльності підприємства.

Загалом, більшість моїх проектів рішень стосуються публічності роботи комунальних підприємств.

- Чому цікаві, на перший погляд, проєкти на знайшли підтримки колег у сесійній залі?..

- Системна проблема усіх наших рад - це політиканство та відсутність фахівців. От запитайте 84-х депутатів нашої облради про структуру тарифу і як він формується. Відповість, можливо, кілька людей, які очолюють великі підприємства. Навіть у департаментах, які займаються тарифною політикою, не всі спеціалісти зможуть ґрунтовно розповісти.

Великі проблеми є з аналізом проектів рішень. На сесію виносяться, скажімо, 60 проектів. А хто їх аналізує? Чи мають депутати юридичні служби, які цим займаються? Ні. І це величезна проблема.

Далі, звичайно, відсутність відповідальності… Остання сесія це наочно продемонструвала: із 84 депутатів прийшли лише 43, якраз стільки, як потрібно для прийняття рішення.

- На що насамперед має звертати увагу виборець, коли аналізує списки кандидатів і робить свій вибір?

- Я вважаю, що оцінювати потрібно не слова, а справи і результати. Власне, саме тому я йду в депутати обласної Ради по 9 виборчому округу міста Вінниці від "Української Стратегії Гройсмана" і закликаю вінничан підтримати Сергія Моргунова на посаду міського голови.

Ми ж усі бачимо, що Вінниця успішно розвивається, уже кілька років поспіль визнається найкомфортнішим містом для життя в Україні та для ведення бізнесу. Впевнений, що коли наша команда прийде до обласної ради, ми зуміємо впровадити стандарти Вінниці в життя всієї області, а обласна влада не буде заважати розвиватися місту.  

admin

7 жовтня, 2020