Аліна Паш відмовилась від участі в Євробаченні

Новини Вінниці / Аліна Паш відмовилась від участі в Євробаченні

Після скандалу з довідкою про шлях до анексованого Криму у 2015 році співачка Аліна Паш заявила, що знімає свою кандидатуру з участі на Євробаченні. Наразі у Держприкордонслужбі не підтвердили, що виконавиця перетинала суходолом межу з півостровом.

«Я громадянка України. Я дотримуюсь законів України, стараюсь нести традиції та цінності України в світ. У що вилилась ця історія - це зовсім не те, що я закладала у свою пісню. Я артистка, а не політик. У мене немає армії піарників, менеджерів, юристів аби протистояти усій цій атаці та натиску, зламам моїх соціальних мереж; погрозам. А також абсолютно неприйнятним формулюванням, які дозволяють собі люди, не розібравшись у ситуації та забувши про гідність кожного громадянина України», - повідомила конкурсантка у своєму Instagram.

Вона наголосила, що не хоче «цієї віртуальної війни та хейту», а головною війною вважає зовнішню, «яка прийшла в мою країну в 2014 році».

«Я не хочу далі бути у цій брудній історії. З важким серцем я знімаю свою кандидатуру як представника України в конкурсі Євробачення. На жаль. Мені справді дуже жаль. Ми зв’яжемося із Суспільним та підпишемо всі необхідні документи», - підкреслила співачка.

Нагадаємо, після перемоги у відбору до Євробачення Аліни Паш сказала, шо представлятиме на конкурсі «Тіні забутих предків» і пояснила свої візити до Ялти та Москви. Втім довідка про перетин на Херсонщині лінії розмежування виявилася підробкою.

Олеся Рудницька

16 лютого, 2022