Перемога у відбору до Євробачення Аліни Паш: співачка представлятиме «Тіні забутих предків» і пояснює свої візити до Ялти та Москви

Новини Вінниці / Перемога у відбору до Євробачення Аліни Паш: співачка представлятиме «Тіні забутих предків» і пояснює свої візити до Ялти та Москви

Переможниця нацвідбору на Євробачення-2022 Аліна Паш (Alina Pash) представлятиме Україну на конкурсі в італійському Турині з авторською піснею «Тіні забутих предків». Текст композиції написаний двома мовами – українською та англійською, щоб європейським слухачам було зрозуміло, що хотіла розповісти артистка.

Зокрема, іноземною мовою зірка зачитає реп про своє дитинство. Зі слів Аліни, «Тіні забутих предків» – про світло і силу. Співачка стверджує, що написала композицію про складну долю українців не для того, щоб розповісти про «страждання», а навпаки – наголосити на мужності народу.

«Хтось може сказати, чому ж ми знову страждаємо? Але ми не страждаємо, ми розказуємо факти, які не вигадані. Я навпаки хочу донести, що ми мужні, ми не страждаємо, ми йдемо далі й несемо світло попри все», – сказала вона.

Також Аліна Паш раніше розкрила, що спочатку речетатив був написаний українською мовою, і в ньому йшлося про митців, які вплинули на становлення особистості зірки. Пізніше Паш переписала його, але фанати співачки можуть сподіватися на випуск повністю україномовної версії, повідомила знаменитість.

Загалом, порівнюючи свій виступ з переможницею Євробачення 2016 року Джамалою, виконавиця зазначила, що в її пісні немає «надособистої історії». Артистка вважає, що в тексті передала біль та історію всіх українців.

Цікаво, що анонс «Тіней забутих предків» відбувся раніше запланованого часу через те, що композицію «злили» в російському пабліку. Співачку, з її слів, спершу засмутив цей факт, а потім вона вирішила, що все відбувається на краще.

Коли ввечері 12 лютого оголосили Паш переможницею, думки українців розділилися: одні підтримують виконавицю, а інші критикують, згадуючи той факт, що у 2015 році вона відвідувала Крим. Користувачі мережі нагадали, що її профіль знаходиться на сайті «Миротворець».

Також коментарях під публікацією новини про те, що Аліна Паш здобула перемогу у відборі, багато користувачів мережі написали, що співачка виступила чудово, проте люди сумніваються, що «Європа зрозуміє пісню».

«Паш співала найкраще, хоча пісня дивна, та її позиція на рахунок Криму не зрозуміла, тому багато людей не задоволені», «Аліна Паш гідна представниця України», «Калуш був набагато кращим», «Жах», «Чи зрозуміє Європа пісню?» , «Не такі страшні московські воші, як українські гніди», «Успіхів», «Якщо бути справедливим, то найкращий виступ у Аліни», – пишуть люди.

Alina Pash народилася на Закарпатті, професійно співає із підліткового віку. Раніше співпрацювала з гуртами «Гарячий шоколад», «СКАЙ», співачкою Іриною Білик. Популярності додала участь у шоу «Х-Фактор» (СТБ).

Так, Аліна Паш відвідала тимчасово окупований Крим у 2015 році. В розмові з телеведучою Катериною Осадчою співачка пояснила, що насправді тоді вона не літала з Москви до півострову, а приїхала автобусом. Аліна Паш пояснила, що хибне враження у всіх склалося, бо вона написала гнівний пост про російські авіалінії, додавши до нього геолокацію Ялти.

«І склалося таке враження, ніби я туди летіла. Я не знала на той момент, що оця от хрінь буде так виглядати. Всі потрібні докази, довідки є у «Суспільного». Тобто я не порушувала закон», – сказала артистка.

Як каже співачка, в Крим вона приїздила для того, щоб виступити на весіллі українки.

Висловилася Паш і про своє фото у світшот з написом «Kyiv» на тлі Кремля у Москві. Вона заявила, що то був пранк, а люди «його не зрозуміли». За словами артистки, метою було показати, що правильно писати «Kyiv», а не «Kiev».

«Я хотіла показати середній палець усій цій системі і якщо це не «вихопили» люди – вибачте, я так більше не буду робити. Пранки я більше не буду робити. Не така вже я зараз бунтарка. Я росту, розвиваюся, дорослішаю, і це нормально», – сказала вона.

Аліна Паш також додала, що в Росії вона концертів не давала.

«Мені так хочеться, щоби цей потік багнюки вже закінчився», – зізналася виконавиця.

Олеся Рудницька

13 лютого, 2022