Актори та режисери театрів Вінниці та Кутаїсі ставитимуть разом вистави

Новини Вінниці /  Актори та режисери театрів Вінниці та Кутаїсі ставитимуть разом вистави

Відтепер Вінницький обласний академічний музично-драматичний театр імені Садовського та Кутаїський драматичний театр імені Ладо Месхишвілі офіційно співпрацюватимуть. Меморандум про співробітництво підписали 23 березня у Вінниці радник міністра освіти, науки, культури і спорту Грузії голова Театрального товариства Грузії Георгій Гегечкорі та директор Вінницького обласного академічного музично-драматичного театру імені Садовського Володимир Лозовський.

Відтепер Вінницький обласний академічний музично-драматичний театр імені Садовського та Кутаїський драматичний театр імені Ладо Месхишвілі офіційно співпрацюватимуть. Меморандум про співробітництво підписали 23 березня у Вінниці радник міністра освіти, науки, культури і спорту Грузії, голова Театрального товариства Грузії Георгій Гегечкорі та директор Вінницького обласного академічного музично-драматичного театру імені Садовського Володимир Лозовський.

До Вінниці іноземний гість разом із художнім керівником Кутаїського драматичного театру імені Ладо Месхишвілі Костянтина Абашідзе приїхали на запрошення народного художника України, голови ГО «Кращий художник» Володимира Козюка.

Костянтин Абашідзе зазначив, що підписаний меморандум складається з чотирьох пунктів. Перший передбачає обмін гастролями, під час яких театри матимуть можливість презентувати по 2–3 вистави. Другий – дає можливість обмінюватися режисерами, а у перспективі – акторами для постановки вистав. Третій – це виготовлення спільних театральних продуктів, тобто створення вистав за участі і українських, і грузинських акторів. Четвертий пункт угоди дозволяє у рамках співпраці проводити спільні презентації, творчі вечори для сценаристів чи музикантів, при чому не лише з обох сторін, а за участі усіх театрів, які уклали договори з Театральною спільнотою Грузії.

Новини Вінниці /  Актори та режисери театрів Вінниці та Кутаїсі ставитимуть разом виставиНовини Вінниці /  Актори та режисери театрів Вінниці та Кутаїсі ставитимуть разом виставиНовини Вінниці /  Актори та режисери театрів Вінниці та Кутаїсі ставитимуть разом вистави
Саша Григоровська

25 березня, 2019