Зниклого у Піщанському районі пенсіонера знайшли за кілька десятків кілометрів від його домівки

Новини Вінниці / Зниклого у Піщанському районі пенсіонера знайшли за кілька десятків кілометрів від його домівки

Дехто з життєвого досвіду знає, що люди похилого віку інколи несподівано залишають домівку та відправляються у «мандри». Певно, значною мірою це пов'язано з розладами пам'яті у літніх людей. Коли ж їх знаходять, то вони не можуть пояснити свій вчинок.

Дехто з життєвого досвіду знає, що чоловіки та жінки похилого віку інколи несподівано залишають домівку та відправляються у «мандри». Певно, значною мірою це пов'язано з розладами пам'яті у літніх людей. Коли ж їх знаходять, то вони не можуть пояснити свій вчинок.

Й такі випадки непоодинокі. Скажімо, позавчора, 2 листопада, несподівано зник 81-річний мешканець Піщанського району. Його донька звернулася по допомогу до поліції. Літнього подолянина, який увечері  залишив домівку, шукали дві доби. До пошуку долучилися односельці, працівники поліції та прикордонники. Вони прочісували ліси та поля.

Згодом дехто з жителів цього району повідомив правоохоронцям, що за кілька кілометрів від домівки зниклого бачив одинокого літнього чоловіка, схожого на того, якого шукали. Він кудись йшов польовою дорогою...

Ця історія закінчилася добре. Учора вранці, після дводобових пошуків, цього подолянина знайшли живим серед поля – за двадцять кілометрів від його дому. Після такого «марафону» він був знесилений. Нині він у колі рідних, з ним все гаразд.

Чому він пішов з дому, наражаючи себе на небезпеку та змушуючи переживати своїх рідних та близьких? Пояснити цього він не міг...

Висновок з цієї історії один – літніх людей не слід залишати без догляду.

Як повідомляв NaПарижі, біля Вінниці загинув пенсіонер: його збила іномарка, коли він перетинав дорогу.

Юрій Ярмощук

5 листопада, 2018