З грудня пенсіонери Вінниччини отримуватимуть підвищені пенсії. В середньому виплати зросли на 29,30 грн

Новини Вінниці / З грудня пенсіонери Вінниччини отримуватимуть підвищені пенсії. В середньому виплати зросли на 29,30 грн

Вінницькі пенсіонери, у яких мінімальна пенсія, з грудня отримуватимуть більше. Пенсійні виплати перерахували у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян на 62 грн або 4,3% і складає 1 497 грн.

Вінницькі пенсіонери, у яких мінімальна пенсія, з грудня отримуватимуть більше. Пенсійні виплати перерахували у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян на 62 грн., або 4,3%, і складає 1 497 грн.

На Вінниччині, за словами начальника головного управління Пенсійного фонду Вінницької області Олени Корчаки, підвищенні пенсії отримає 400 тис. пенсіонерів, або 84% від їх загальної чисельності.

«Середній розмір підвищення склав 29,30 грн. В результаті чого місячна потреба у коштах на виплату пенсій за грудень зросла на 9,2 млн грн і становить 1 млрд 56,73 млн грн. З початку року середній розмір пенсії мешканців області зріс на 93,35 грн та склав 2176,36 грн», - каже Олена Корчака.

Посадовець уточнила, що перерахунок по кожній пенсійній справі проводився індивідуально.

«Перераховані мінімальні пенсії, призначені відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», доплати за понаднормовий стаж, а також мінімальні пенсії інвалідам війни, інвалідам-чорнобильцям, надбавки, підвищення, які розраховуються, виходячи з прожиткового мінімуму», - каже Олена Корчака.

До речі, в наступному році передбачено зміну соціальних гарантій. Відповідно у 2019-му прожитковий мінімум буде підвищуватися двічі – з липня та грудня. Для осіб, які втратили працездатність, він становитиме: з 1 січня 2019 року – 1497 грн, з 1 липня – 1564 грн, з 1 грудня – 1638 грн.

У зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму наступного року зростатиме і пенсія для деяких категорій – тих, хто отримує мінімальну пенсію, соціальних пенсіонерів (які не мають мінімально необхідного стажу роботи для нарахування пенсії), пенсіонерів, які отримують максимальний розмір пенсійної виплати (10 прожиткових мінімумів для непрацездатних громадян) та надбавок і підвищень до пенсій, що розраховуються з прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, на Почесних донорів з Вінниччини чекає нове підвищення надбавки до пенсії.