На Почесних донорів з Вінниччини чекає нове підвищення надбавки до пенсії

Новини Вінниці / На Почесних донорів з Вінниччини чекає нове підвищення надбавки до пенсії

В Україні мінімальний розмір пенсій із 1 грудня зросте до 1497 гривень, тобто збільшиться у порівняні з нинішнім на 62 гривні. Відтак буде проведено перерахунок пенсій, які визначаються з урахуванням прожиткового мінімуму.

В Україні мінімальний розмір пенсій із 1 грудня зросте до 1497 гривень, тобто збільшиться у порівняні з нинішнім на 62 гривні. Відтак буде проведено перерахунок пенсій, які визначаються з урахуванням прожиткового мінімуму. Також зросте надбавка "Почесним донорам". На Вінниччині загалом грудневе підвищення торкнеться десятків тисяч людей. 

«Перерахунок торкнеться 90 % пенсіонерів області, який проводиться автоматично, за матеріалами пенсійних справ. У Пенсійного фонду на ці потреби передбачені  фінансові ресурси. Громадянам не потрібно додатково з цієї причини звертатись до органів Фонду», - прокоментували NaПарижі у головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Крім того, з першого грудня зросте і надбавка до пенсії вінничанам, які мають звання «Почесний донор». Щоправда, навряд таке збільшення буде відчутне для донорів, адже воно, м’яко кажучи, не суттєве.

«Виходячи із загального розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць з 01.12.2018 року – 1853.00 грн провадиться перерахунок надбавки почесним донорам СРСР та України. Надбавка таким громадянам обчислюється в розмірі 10 відсотків вказаного прожиткового мінімуму і її розмір підвищиться із 177 до 185,30 грн.», - зазначили у головному управлінні ПФУ.

Нагадаємо, донори, які безоплатно здали кров в кількості 40 разових максимально допустимих доз або плазму крові в кількості 60 разових максимально допустимих доз, незалежно від часу їх здачі, набувають статусу #Почесного донора України.

 

 

 

 

Саша Григоровська

22 листопада, 2018