У Вінниці патрульні зупинили Tesla Model X: водій був під дією наркотиків

Новини Вінниці / У Вінниці патрульні зупинили Tesla Model X: водій був під дією наркотиків

Ранком 28 грудня у Вінниці через порушення ПДР патрульні на вулиці Костянтина Василенка зупинили автомобіль Tesla Model X. Інспектори звернули увагу на стан водія.

Як повідомляє патрульна поліція Вінницької області, «спілкуючись із кермувальником, поліцейські помітили в нього ознаки наркотичного сп'яніння».

«Порушника доставили до медичного закладу для перевірки в лікаря-нарколога. Результат виявився позитивним — в організмі виявили канабіс», - йдеться у повідомленні.

На 40-річного водія автомобіля Tesla Model X патрульні склали протокол за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП.

На жаль, випадки, коли водії сідають за доволі коштовні автівки, перебуваючи під дією різних наркотиків, стали звичайною справою.

У той же день тільки ввечері на вулиці Богдана Ступки за порушення ПДР патрульні зупинили автомобіль Mitsubishi Galant. Спілкуючись із водієм, інспектори помітили у нього ознаки наркотичного сп'яніння, тому запропонували проїхати до наркодиспансеру.

«Чоловік відмовився пройти перевірку в лікаря-нарколога. Також охоронці порядку встановили, що порушник тимчасово обмежений у праві керування», - зазначають у патрульній поліції.

На 41-річного водія автомобіля Mitsubishi Galant склали протоколи за ст. 130 (Керування в стані сп'яніння), за ч. 3 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами), винесли постанови за ч. 2 ст. 122 (Рух на заборонний сигнал світлофора) та за ч. 3 ст. 122 (Порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху) КУпАП.

Автомобіль порушника евакуювали на арештмайданчик.

Макс Мельник

30 грудня, 2023