Вінницька громада увійшла в ТОП 5: Цифровізація громад на Digital Power Summit 2024

Новини Вінниці / Вінницька громада увійшла в ТОП 5: Цифровізація громад на Digital Power Summit 2024

У ході Digital Power Summit 2024 було відзначено громади, що відзначилися значними успіхами у цифровізації, та презентовано перший пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України.

Цифрові інструменти у різних сферах, від освіти до медицини, були серед ключових тем саміту. Учасники взаємодіяли інтерактивно, обговорюючи успішні локальні цифрові проєкти та обмінювалися думками й ідеями.

Онлайн до заходу долучився Індрек Еенсаар, керівник Департаменту Інновацій муніципалітету Сауе (Естонія), який поділився досвідом цифровізації у своєму муніципалітеті та наголосив на важливості підтримки жителів громад під час впровадження цифрових проєктів.

За результатами дослідження першого пілотного Індексу цифрової трансформації територіальних громад України визначено, що Вінницька громада увійшла в топ 5 і зайняла 5 місце.

«В Україні децентралізація є важливою складовою публічного урядування. Реалізація цього неможлива без громад, які активно залучені в процеси трансформації та впроваджують ініціативи Мінцифри на місцях. Щоб оцінити рівень цифровізації громад, спільно з партнерами розробили перший пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України. Як і Digital Economy and Society Index, що відстежують еволюцію держав-членів ЄС, наш Індекс враховує цифрову економіку. Це дозволяє оцінити рівень розвитку інформаційних технологій та доступу до них у громадах. А також забезпечити зростання конкурентоспроможності громад і їхній інноваційний розвиток. Дякую громадам, які долучилися та надали інформацію у форматі самооцінки», — підкреслила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Цифрова трансформація громад залишається актуальною та важливою темою для подальшого розвитку України, та форум Digital Power Summit 2024 став важливим кроком у цьому напрямку.

Новини Вінниці / Вінницька громада увійшла в ТОП 5: Цифровізація громад на Digital Power Summit 2024Новини Вінниці / Вінницька громада увійшла в ТОП 5: Цифровізація громад на Digital Power Summit 2024
Михайло Білик

7 травня, 2024