У Вінниці міністр Клімкін вдруге передав музею української марки унікальну колекцію із Нью-Йорку (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці міністр Клімкін вдруге передав музею української марки унікальну колекцію із Нью-Йорку (ФОТО)

Вже вдруге міністр закордонних справ України Павло Клімкін приїздить до Вінниці так би мовити із «кур’єрською місією». Сьогодні, 2 грудня, перебуваючи у місті глава МЗС передав черговий транш – частину унікальної колекції для Українського музею марок, що знаходиться у місті на вулиці Соборна.

Вже вдруге міністр закордонних справ України Павло Клімкін приїздить до Вінниці так би мовити із «кур’єрською місією». Сьогодні, 2 грудня, перебуваючи у місті, глава МЗС передав черговий "транш" – частину унікальної колекції для Українського музею марок, що знаходиться у Вінниці на вулиці Соборній.

До України частина колекції марок часів Української революції та національно-визвольної боротьби 1918-1919 років доставлена дипломатичною поштою через МЗС з Нью-Йорку. Її передав співзасновник вінницького Музею української марки імені Якова Балабана - Олександр Балабан. Чоловік, який проживає в США, є сином уродженця Вінниччини, сотника Армії УНР. Все життя він присвятив колекціонуванню українських марок та вивченню свого українського коріння.

Першу частину колекції із США Павло Клімкін передав влітку цього року, до кінця 2018 мають намір привезти ще одну частину.

«Коли я вперше потрапив у цей музей української марки – то був вражений. Завітайте до музею, хоча б на декілька хвилин», - зазначив глава МЗС.

У Вінниці передана партія марок буде ще досліджуватися, адже чимало екземплярів є такими, яких не має навіть в світових каталогах.

«Ці марки Західноукраїнської Народної Республіки. Зараз ми їх будемо описувати, заносити у каталоги, згодом зможемо сказати скільки їх загалом і що це за марки. За сприяння міністра Павла Клімкіна перевозимо ті марки, які мають велику цінність історичну та фінансову. Є дуже унікальні марки, якщо вона в одному екземплярі, то може коштувати декілька десятків тисяч доларів, колекція може вартувати і більше», - зазначив керівник музею Олександр Білецький.

Новини Вінниці / У Вінниці міністр Клімкін вдруге передав музею української марки унікальну колекцію із Нью-Йорку (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці міністр Клімкін вдруге передав музею української марки унікальну колекцію із Нью-Йорку (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці міністр Клімкін вдруге передав музею української марки унікальну колекцію із Нью-Йорку (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці міністр Клімкін вдруге передав музею української марки унікальну колекцію із Нью-Йорку (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці міністр Клімкін вдруге передав музею української марки унікальну колекцію із Нью-Йорку (ФОТО)