Цьогоріч на Вінниччині рак молочної залози виявили у понад 400 жінок. Лікарі закликаю вінничанок проходити профілактичні огляди

Новини Вінниці / Цьогоріч на Вінниччині рак молочної залози виявили у понад 400 жінок. Лікарі закликаю вінничанок проходити профілактичні огляди

Щороку у Вінницькій області реєструється в середньому 550 випадків раку молочної залози. Вже цьогоріч у 429 вінничанок діагностовано цю хворобу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний лікар Подільського регіонального центру онкології Володимир Шамрай.

Щороку у Вінницькій області реєструється в середньому 550 випадків раку молочної залози. Вже цьогоріч у 429 вінничанок діагностовано цю хворобу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний лікар Подільського регіонального центру онкології Володимир Шамрай.

«Пік захворюваності припав на жінок віком 55-69 років. Однак виявлено хворобу і ще в зовсім молодих вінничанок, 23-річних. На обліку в області перебуває 6051 пацієнтка. За статистикою майже 40% жінок звертаються до лікаря занадто пізно. В Україні рак молочної залози першої та другої стадії діагностується в 75% випадків, на Вінниччині ситуація дещо краща, хворобу на такому етапі діагностують у 96%. Рак молочної залози – одна із найпоширеніших онкохвороб в світі. Саме ця онкопатологія посідає перше місце в структурі онкологічної захворюваності жіночого населення та третє місце серед усіх злоякісних новоутворень населення» , -зазначив головний лікар.

За словами Володимира Шамрая, рак молочної залози можна вилікувати, однак при умові ранньої діагностики хвороби.

«Чимало позитивних прикладів і в моїй практиці доводять, що потрібно боротися з хворобою. Життя та здоров’я жінок може врятувати рання діагностика. Варто знайти лише трохи часу для себе, забути про щоденні клопоти і турботи й пройти плановий огляд. Не для того, щоб почути грізний діагноз, а для того, щоб переконатися, що із вашим здоров'ям все гаразд. До 40 -річного віку потрібно хоча б раз на рік проходити УЗД молочної залози, а після 40 років - раз на рік робити мамографічне обстеження», - наголосив Володимир Шамрай.

Нагадаємо, що 20 жовтня - Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози. Мета його нагадати жінкам про те, що регулярно відвідувати лікаря для профілактики необхідно.