Подільських мисливців закликають не забувати про загрозу сказу й африканської чуми

Новини Вінниці / Подільських мисливців закликають не забувати про загрозу сказу й африканської чуми

Наступної суботи, 3 листопада, стартує сезон полювання на парнокопитних та хутрових мисливських тварин. Нині на Вінниччині офіційно зареєстровано понад 28,3 тис. мисливців. Й, певно, чимало з них відправиться у подільські ліси на полювання. Утім, працівники лісового та мисливського господарства нашої області перед початком сезону нагадують мисливцям не лише про те, що необачність та жарти зі зброєю погано закінчуються, а про небезпеку, яку несуть деякі хвороби тварин.

Наступної суботи, 3 листопада, стартує сезон полювання на парнокопитних та хутрових мисливських тварин. Нині на Вінниччині офіційно зареєстровано  понад 28,3 тис. мисливців. Й, певно, чимало з них відправиться у подільські ліси на полювання. Утім, працівники лісового та мисливського господарства нашої області перед початком сезону нагадують мисливцям не лише про те, що необачність та жарти зі зброєю погано закінчуються, а про небезпеку, яку несуть деякі хвороби тварин.

«...З метою запобігання розповсюдження вірусу африканської чуми свиней (АЧС) та вірусу сказу просимо користувачів мисливських угідь при полюванні на дикого кабана та хижих тварин (лисиця, куниця) забезпечити обстеження кожної добутої тварини спеціалістами Держпродспоживслужби», – зазначає прес-служба Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Сезон полювання триватиме з 3 листопада по 31 грудня. А на самців кабана та його молодняк, здатний до самостійного існування, а також куниць лісових – до 31 січня 2019 року.

Ще один момент, який стосується полювання на зайців-русаків: на території Тульчинського, Гайсинського та Бершадського полювати на вухатих можна до 13 січня 2019 року, а от в Дашівському лісгоспі – до 31 грудня цього року. 

Як повідомляв NaПарижі, у перші дня після відкриття цьогорічного сезону полювання на пернату дичину на Вінниччині кілька мисливців ледь не загинули, потрапивши у лікарні з вогнепальними пораненнями. Тож усім подільським мисливцям ніколи не слід забувати про правила поводження зі зброєю.

Юрій Ярмощук

29 жовтня, 2018