Сезон полювання: на Вінниччині вже двоє мисливців отримали вогнепальні поранення

Новини Вінниці / Сезон полювання: на Вінниччині вже двоє мисливців отримали вогнепальні поранення

З моменту відкриття сезону полювання на пернату дичину на Вінниччині вже двоє мисливців ледь не загинули, потрапивши у лікарні з вогнепальними пораненнями. Нагадаємо, що 5 серпня, тобто на другий день мисливського сезону, від несподіваного пострілу у живіт постраждав наш 26-річний земляк. Сталася ця пригода біля села Криківці, що на Немирівщині. На березі ставка його підстрелив 29-приятель. А 11 серпня отримав вогнепальне поранення 39-річний подолянин-мисливець.

З моменту відкриття сезону полювання на пернату дичину на Вінниччині вже двоє мисливців ледь не загинули, потрапивши у лікарні з вогнепальними пораненнями. Нагадаємо, що 5 серпня, тобто на другий день мисливського сезону, від несподіваного пострілу у живіт постраждав наш 26-річний земляк. Сталася ця пригода біля села Криківці, що на Немирівщині. На березі ставка його підстрелив 29-приятель.

А 11 серпня отримав вогнепальне поранення 39-річний подолянин-мисливець. Сталося це під час полювання біля села Махаринці, що на Козятинщині. Причина аналогічна: через необережне поводження зі зброєю його підстрелив 48-річний приятель. Постраждалий залишився живий, у лікарні його прооперували. Стан здоров’я – задовільний. Але, звісно, цю пригоду пам’ятатиме все життя.

Як повідомив відділ комунікації поліції Вінниччини, за цим фактом слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за ст.128 ККУ (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), за що передбачено до двох років обмеження волі.

Хочеться сподіватися, що такі сумні пригоди більше не траплятимуться. Але це залежить лише від самих мисливців, яким ні на мить не слід забувати про правила поводження зі зброєю…
 

Юрій Ярмощук

15 серпня, 2018