Підозрюваний у нарузі над могилами військових в Оратівській громаді розповів про «батюшку» з МП, який його змусив піти на кладовище

Новини Вінниці / Підозрюваний у нарузі над могилами військових в Оратівській громаді розповів про «батюшку» з МП, який його змусив піти на кладовище

Новина про те, що у селі Новоживотов на Вінниччині 19 грудня скоїли наругу над могилами військових, обурила людей. Хоча офіційно у поліції не вказують деталі розслідування та мотиви зловмисника, в Оратівській громаді рідні загиблих навіть під камеру «допитали» чоловіка.

Нагадаємо, на Вінниччині затримали раніше судимого чоловіка, який пошкодив могили воїнів. Це житель сусіднього села Скоморошки. Його підозрюють у пошкодженні могил чотирьох військовослужбовців.

Виявляється, 35-річний затриманий раніше притягувався до відповідальності за крадіжки. Вранці 18 грудня, з його слів, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, він зайшов на територію кладовища, поламав рамки на могилах, забрав фото, які потім викинув.

Обмежена інформація поліція обурила місцевих. Військовослужбовець Віталій Гречаний, який перебуває у короткостроковій відпустці, щоб побути з родиною, внуками, у соцмережі звернув увагу на те, що підозрюваного «підвозив Грішка-піп Скоморошківський».

«Чому поліція не каже, що він був у Монастирського Петра і пив горілку, чому поліція мовчить, що він ішов на Оратів до Цмокала? А я дам Вам трішки відповідей: що керує Оратівською ОТГ «баба Яга», а Ларіонова тільки виконавиця, і вони є прихожанами РПЦ. Я думаю, що вони пустять цього п’яничку по етапу і на тому все скінчиться, вони не зацікавлені колотити цими Московськими гнидами», - написав невдовзі військовий.

Тепер Віталій Гречаний опублікував зізнання цього «п’янички», де той визнає причетність священика.

І це за християнськими нормами?

 

Макс Мельник

26 грудня, 2023