На Вінниччині пенсіонерка створила плантацію маку, нібито збиралася пекти пироги для онуків

Новини Вінниці / На Вінниччині пенсіонерка створила плантацію маку, нібито збиралася пекти пироги для онуків

Цій 64-річній жительці села Монастирок, що на Немирівщині, загрожує до 7 років позбавлення волі. Через те, що на її городі виявлено понад 720 рослин маку. Потрапити за грати на тривалий час може й 50-річний мешканець села Мар’янівка цього ж району. На території його обійстя росло 1060 кущів аналогічних рослин.

Цій 64-річній жительці села Монастирок, що на Немирівщині, загрожує до 7 років позбавлення волі. Через те, що на її городі виявлено понад 720 рослин маку. Потрапити за грати на тривалий час може й 50-річний мешканець села Мар’янівка цього ж району. На території його обійстя росло 1060 кущів аналогічних рослин. Про це повідомив відділ комунікаціє поліції Вінниччини.

Згадана пенсіонерка пояснила оперативникам, що макову плантацію ніби створила для того, щоб з насіння цих рослин пекти пиріжки для членів своєї родини. А власник другої макової плантації переконував правоохоронців, що ці рослини з’явилися на його городі й подвір’ї самі, мовляв, насіння вітром розвіяло. Утім, такі пояснення не допоможуть цим селянам уникнути покарання, оскільки за незаконне вирощування маку відповідно до ч. 2 ст. 310 КК України закон передбачає до 7 років позбавлення волі.

Як повідомляв NaПарижі, нещодавно на дачній ділянці вінничанина, яка знаходиться у селі Писарівка, виявлено 840 конопель.


 

Юрій Ярмощук

17 липня, 2018