Поблизу Вінниці виявили плантацію коноплі, але її власник не встановив новий «рекорд»

Новини Вінниці / Поблизу Вінниці виявили плантацію коноплі, але її власник не встановив новий «рекорд»

Власнику цієї плантації, так би мовити, не вдалося побити рекорд, який був «встановлений» у червні цього року 49-річною мешканкою села Кинашів, що в Тульчинському районі.

Власнику цієї плантації, так би мовити, не вдалося побити рекорд, який був «встановлений» у червні цього року 49-річною мешканкою села Кинашів, що в Тульчинському районі. Як повідомляв NaПарижі, на території її обійстя було виявлено понад 1050 цих наркотичних рослин. Господарка плантації пояснила, що вирощувала коноплю для того, щоб виробляти з неї косметичні засоби.

А от 33-річний вінничанин, на дачній ділянці якого днями оперативники виявили 840 аналогічних рослин, розповів, що креми з них виготовляти не планував, натомість збирався отримувати задоволення від вживання наркотиків. Тож замість огірків, картоплі та інших овочевих рослин, на своїй дачі у селі Писарівка, що неподалік Вінниці, він вирощував саме коноплю. А сушив її у будинку.

Тепер його чекає суд й доволі суворе покарання, оскільки за незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель закон передбачає до 7 років ув’язнення.


 

Юрій Ярмощук

12 липня, 2018