Міський голова Бару Артур Цицюрський голодує шостий день і скликає людей на майдан

Новини Вінниці / Міський голова Бару Артур Цицюрський голодує шостий день і скликає людей на майдан

Сьогодні шостий день голодує на центральній площі міста голова Барської ОТГ Артур Цицюрський. На 18 годину він запрошує містян на віче на площу Святого Миколая.

Сьогодні шостий день голодує на центральній площі міста голова Барської ОТГ Артур Цицюрський. На 18 годину він запрошує містян на віче на площу Святого Миколая.   

«Запрошую кожного барчанина та депутатів приєднатися до народного Віче в неділю на центральній площі міста, щоб спільно вирішити як нам далі поступати», - пише мер на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, із 3 вересня Артур Цицюрський пішов у відпуску «за власний рахунок» і оголосив голодування, облаштувавши намет у центрі міста. Там він збирає підписи на підтримку проекту «Яблуневий шлях», який саботують місцеві депутати. Зокрема, проігнорували депутати міськради питання щодо впровадження підтриманого Євросоюзом проекту 2 вересня. Зірвали сесію із цього питання і 6 вересня.

Проект «Яблуневий шлях» реалізується на території Северинівської та Барської ОТГ Вінниччини. Його вартість 560 тис євро. Більшість коштів мають спрямувати на відновлення історичних об’єктів, будівництво нових рекреаційних зон, а також координацію об’єднання сільгоспвиробників плодово-ягідного напрямку. З травня 2019 року реалізація проекту з боку Барської ОТГ призупинена. Депутати ігнорують сесії, аби не голосувати.

Противники проекту аргументують свою позицію тим, що на нього потрібно виділити частину коштів з місцевого бюджету, а реальної користі від цього депутати на бачать.