Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)

Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)

Учасники двох із чотирьох мітингів, які сьогодні влаштували під вінницькою мерією виявилися більш наполегливими і рішуче налаштованими , ніж прихильники Юлії Тимошенко. Аби міська рада їх почула та допомогла вирішити їхні проблеми, вони перекрили дорогу на вулиці Соборній. Заблокували рух транспорту у центрі міста мешканці, які живуть у багатоповерхівках по вулиці Покришкіна, що на Старому місті. Люди просять вплинути міську раду на забудовника «Європейського кварталу», який здав в експлуатацію будинки з порушенням документації. Через що люди вимушені платити за електроенергію, як юридичні особи по 2.83 гривні за кіловат, а не як населення. Тим більше часто місцеві жителі залишаються без світла, через високу напругу горить проводка.

Учасники двох із чотирьох мітингів, які сьогодні влаштували під вінницькою мерією виявилися більш наполегливими і рішуче налаштованими, ніж прихильники Юлії Тимошенко. Аби міська рада їх почула та допомогла вирішити їхні проблеми, вони перекрили дороги на вулицях Соборній та Оводова. Заблокували рух транспорту у центрі міста мешканці, які живуть у багатоповерхівках по вулиці Покришкіна, що на Старому місті. Люди просять вплинути міську раду на забудовника «Європейського кварталу», який здав в експлуатацію будинки з порушенням документації. Через це люди вимушені платити за електроенергію, як юридичні особи по 2.83 гривні за кіловат, а не як населення. Тим більше часто місцеві жителі залишаються без світла, через високу напругу горять дроти.

«В документації прописано, що будинки є секціями, а не окремими будинками. Через це ми не можемо підключитися до "Вінницьких електромереж" і платити за ціною, як населення. Крім того, нам потрібно "збільшити кіловати", адже що дали, на всі квартири не вистачає. Коли вмикають світло верхні поверхи, залишаються інші без світла. Які секції? У кожного будинку своя юридична адреса, ми отримали декларації на них. Вже є вісім секцій-будинків. Аби вирішити проблему, нам потрібно змінити техумови, а це може зробити лише  забудовники. На що їм потрібно 1.5 мільйони гривень. А він каже, що коштів немає. Тому просимо міську раду, яка дала дозвіл забудовнику зводити будинки, допомогти нам», - зазначила голова ОСББ 2 секції (будинку) Вікторія Рибаченко.

До перекриття долучилися і мешканці багатоповерхівок на Келецькій. Люди виступають проти будівництва автомийки під їх вікнами. Спочатку вони влаштовували акцію протесту біля будмайданчику. Сьогодні, 26 жовтня, перед початком сесії міськради і під час неї влаштували протест під мерією. З собою взяли атрибути – мінімийку. Тож на майдані Незалежності, крім викрикування гасел показово мили автомобіль.

Однак, коли люди зрозуміли, що їх не почують перейшли до кардинальних дій, перекрили центральні вулиці міста. Після 15-хвилинного блокування вони помандрували до приміщення міської ради, проскандувавши «Ганьба владі», а далі вдруге пішли перекривати дорогу. Цього разу - лише Соборну.  

Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)Новини Вінниці / Мешканці «Європейського кварталу» та багатоповерхівок на Келецькій перекрили дві вулиці у центрі Вінниці(ФОТО)