Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговування

Новини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговування

Сьогодні, 16 жовтня, у Вінниці мешканці кількох багатоповерхівок, що по вулиці Келицькій вийшли на акцію протесту. Акцією протесту вінничани намагаються висловити своє обурення проти будівництва «у них під вікнами» автомийки, яку почали зводити перед тамтешнім храмом. Люди хочуть зберегти зелену зону та виступають проти вирубування дерев.

Сьогодні, 16 жовтня, у Вінниці мешканці кількох багатоповерхівок, що по вулиці Келицькій, вийшли на акцію протесту. Вінничани намагаються висловити своє обурення проти будівництва «у них під вікнами» автомийки, яку почали зводити перед тамтешнім храмом. Люди хочуть зберегти зелену зону та виступають проти вирубування дерев.

На акцію вийшли родинами з дітьми, аби показати, що для них автомийка буде небезпечною.

«Протягом року ми просимо, щоб тут побудували дитячий майданчик біля наших будинків. Ми писали заяви до міської ради, нам його пообіцяли. Як виявилося, тиждень тому тут будують автомийку самообслуговування на дитячому майданчику. Тут не дотримано санітарних норм,  не має 50 метрів від житлового будинку. Діти по цій доріжці ходять в школу. Під моїми вікнами виїзд. Літом вікна не відкриєш, це буде шум, музика. Навіщо тут ця автомийка, якийсь неадекватний водій один та знайдеться, що поїде на швидкості більше сотні, а в нас тут діти, в мене сину 1 рік 9 місяців. Це не місце в спальному районі для автомийки. Так, на це вони мають дозволи, але питання, хто ці дозволи дав. Як ми вияснили автомийку будують люди, які пов’язані з двома прізвищима - Максимом Мартинюком і Юрієм Гижком», - говорить Олена Шаран, мешканка будинку за адресою Келицька, 52.

Аби їх почула місцева влада, протистувальники мають наміри влаштувати таку ж акцію протесту під будівлею міською радою.

«Влада руйнує нашу зелену зону, зону нашого комфорту. Тут завжди відпочивали багато дітей, літніх людей , які ходять сюди, бо в Центральний парк далеко , на Вишенське озеро теж. Тут було 60 дерев, а що залишилося? Колись хотіли тут збудувати заправку, ми теж лягали під машини і не дозволили. Тепер вони будують автомийку  на 6 машин. Хоча невитримані норми. Але все законно, всі дозвільні документи є, і на винищення цих дерев, зазначу, живих. У нас і так з одної сторони стоїть АЗС, люди на 5 поверсі не можуть відкрити вікна. У міськвиконкомі кажуть тут промислова зона, напевне не були тут і не бачили будинків. Навпроти ще одна заправка, для повного щастя потрібно автомийку цілодобову влаштувати», - обурюється Наталя Бруй, також із багатоповерхівки на Келицькій, 52.

До речі, згідно інформаційного стенду автомийку будує ТОВ "Сам-Сервіс", в якій частка належить дружині першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Максима Мартинюка.

 

Новини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговуванняНовини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговуванняНовини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговуванняНовини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговуванняНовини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговуванняНовини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговуванняНовини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговуванняНовини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговуванняНовини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговуванняНовини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговуванняНовини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговуванняНовини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговуванняНовини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговуванняНовини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговуванняНовини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговуванняНовини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговуванняНовини Вінниці / Вінничани разом з дітьми вийшли на протест, аби під їх будинками не будували автомийку самообслуговування